Sari la conținut

Studentele la Medicină și-au donat părul pentru copiii bolnavi de cancer

Societatea Studenţilor Medicinişti din Iaşi (SSMI), de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, au început o campanie coordonată şi desfăşurată de mai mulţi ani de o organizaţie din Marea Britanie. Aceştia le cer ieşenilor dispuşi să se tundă să doneze părul pentru a se putea realiza peruci din păr natural pentru copiii care şi-au pierdut părul în urma tratamentelor împotriva cancerului.

O asociatie din Anglia il transforma in peruci pe care le ofera apoi gratuit celor mici atinsi de aceasta boala teribila.

Maria este studenta in anul I, la Facultatea de Medicina, are 20 de ani si este prima tanara care s-a implicat in acest proiect, din dorinta de a da un exemplu. Gestul ei a fost apreciat, iar in scurt timp, alte fete i-au calcat pe urme, printre care si unele colege de facultate.
Ioana Maria Andrioaie, studenta la Medicina: „Proiectul a primit pana in momentul de fata 9 donatii, de la persoane din Roman, Iasi si Bacau. Mai avem voluntari care vor sa ne trimita pana la sfarsitul lunii si alte donatii.”
Maria spune ca a fost o decizie pe care nu o regreta.

Ioana Maria Andrioaie, studenta la Medicina: „Am vrut sa fiu eu prima care face acest pas pentru a fi un exemplu pentru viitori donatori si fiind prima, gradul de implicare a crescut si m-am atasat de acest proiect.”

Diana are 19 ani si este si ea studenta la Medicina. Cunoaste drama copiilor bolnavi de cancer si s-a hotarat sa-i ajute. Oricine doreste poate sa doneze par, singurele conditii sunt ca acesta sa aiba minimum 17 centimetri, sa fie vopsit in culori naturale, spalat si impletit intr-o coada.

Diana Constantinescu, studenta la medicina: „Am intrat la Medicina, la facultate, cu ideea de oncologie si am vazut un filmulet cu o fetita care a primit o peruca din par natural si era foarte fericita. Era zambetul de pe fata si fericirea unui copil nevinovat care nu avea par.”
Roxana Bursuc, studenta Medicina: „Am vazut pe Facebook un share al colegei mele si atunci mi-a venit si ideea sa-mi donez parul. M-am gandit ca un gest al meu poate face un copil fericit si sa-i aduca un zambet pe fata.

Tinerele incearca sa transmita mesajul lor la cat mai multe persoane, pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi de cancer.

Cei care vor să doneze trebuie să aibă părul curat, uscat, în condiţii bune, să nu aibă firele despicate, de orice culoare naturală, chiar dacă este drept, cârlionţat sau creţ. Părul poate fi şi vopsit, dacă acele culori care au fost folosite sunt naturale, dar mai poate fi şi păr care a fost tăiat în urmă cu mai mult timp şi păstrat în condiţii bune. Codiţele ce pot fi donate de ieşeni trebuie să aibă măcar 17 centimetri în lungime, dar nu pot fi vopsite în culori stridente, care nu sunt naturale, precum albastru sau verde. Nici părul gri, în majoritate, nu este acceptat, decât dacă este în pro­porţie de maximum 10%. Înainte de a fi donat, părul trebuie tăiat şi uscat, prins cu două elastice de păr, imediat sub tăietură şi la celălalt capăt, pentru a putea fi transportat mai uşor, organizatorii recomandând folosirea pungilor de plastic pen­tru a depozita părul imediat după tăiere.
În Marea Britanie, campania este organizată de Little Princess Trust, iar la Iaşi este coordonată de Ioana – Maria Andrioaie, de la SSMI, numărul de contact pentru cei care doresc să doneze fiind 0744818685. În paralel cu donarea de păr este organizată şi o campanie de strângere de fonduri pentru cei care vor să ajute financiar cumpărarea unor peruci.

Sursa: știrileprotv.ro.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel