Sari la conținut

Tort raw vegan. Fără coacere și fără zahăr

Dacă vrei un desert delicios și sănătos, poți prepara ușor un tort raw vegan care nu necesită coacere și nu conține zahăr.

O porție conține: 401 calorii, Grăsimi: 30.1g, Carbohidrati: 33.3g, Fibre: 4,4 g, Proteine: 6,4 g, Colesterol: 0 mg, 39 mg de sodiu, 429 mg potasiu, vitamina C: 14%, calciu: 6%, fier: 16% .

Ingrediente:

1 cană migdale măcinate
1/2 ceașcă curmale, fără sâmburi
1/4 ceașcă pudră de cacao
1 lingură de ulei de nucă de cocos
Umplutură – bază de vanilie
1 1/2 căni (240g) caju crud, înmuiat în apă timp 4-6 ore, apoi scurs
1/2 ceașcă îndulcitor lichid la alegere (sirop de arțar, nectar de agave, miere de albine)
5 linguri suc de lămaie
 1/2 ceașcă, ulei de cocos topit
1 lingură extract de vanilie pură
1 vârf de cuțit de sare
Ingrediente suplimentare pentru stratul de ciocolată
1/4 ceașcă pudra de cacao
1 lingura îndulcitor lichid la alegere
1 lingură ulei de nucă de cocos, topit
Ingrediente suplimentare pentru stratul de căpșuni
1 cană căpșuni
Topping de ciocolată (opțional)
1 lingura ulei de nucă de cocos
2 linguri de pudră de cacao
1 lingură îndulcitor lichid la alegere
1/2 linguriță extract de vanilie
1 vârf de cuțit de sare

Mod de preparare

1. Pregătiți crusta: Puneți curmalele, migdale măcinate, pudra de cacao în blender și se amestecați bine. Adăugați uleiul de nucă de cocos și amestecați.

Neapolitan_cake_step1 Neapolitan_cake_step22. Pune amestecul într-un vas și presează bine cu degetele sau cu fundul unui pahar.

Neapolitan_cake_step3 Neapolitan_cake_step43. Preparați baza de vanilie: Adăugați toate ingredientele pentru baza de vanilie: caju hidratate, suc de lamaie, îndulcitor lichid, ulei de cocos topit, extract de vanilie și sare în blender și amestecați până devine cremos.

Neapolitan_cake_step5 Neapolitan_cake_step64. Pune o treime din amestec într-un bol pentru baza de vanilie și o altă treime în alt bol pentru baza de căpșuni.

Neapolitan_cake_step7 Neapolitan_cake_step85. Adaugă ingredientele pentru stratul de ciocolată peste amestecul rămas în blender și amestecă până devine cremos. Pune amestecul dec ciocolată peste crustă, uniformizează cu ajutorul unei spatule apoi pune la frigider pentru 15 minute.

Neapolitan_cake_step9 Neapolitan_cake_step106. Spălați blenderul și pregătiți stratul de căpșuni. Puneți în blender treimea rămasă din baza de vanilie și adăugați căpșunile. Amestecați până devine cremos. După ce au trecut cele 15 minute scoateți crusta cu ciocolată din frigider și adăugați stratul de lămâie peste cel de ciocolată. Apoi puneți la frigider pentru încă 15 minute.

PicMonkey Collage

7. După ce au trecut 15 minute luați de la frigider amestecul și adaăugați al treilea strat din baza de vanilie rămasă. Întide-o bine cu ajutorul unei spatule.

Neapolitan_cake_step15 Neapolitan_cake_step168. Dacă vrei, poți decora cu ciocolată. Pune ingredientele pentru toppingul de ciocolată într-un bol, amestecă bine apoi pune toppingul într-o pungă cu un colț tăiat și decorează. Pune apoi tortul la frigider până e gata de servit.

PicMonkey Collage.jpg 19. După ce scoți tortul de la frigider îl poți decora cu boabe de cacao.

Neapolitan_Cake_mainimage2 (1)

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel