Sari la conținut

Cinci probleme de sănătate pe care o banană le rezolvă mai eficient decât medicamentele

Originare din Asia de Sud, bananele conţin numeroase substanţe nutritive, vitamine (A, B, C şi E), dar şi minerale extrem de importante organismului nostru (azot, fosfor, fier, cobalt, magneziu, zinc, potasiu, sodiu, crom şi calciu), o cantitate semnificativă de zahăr şi un lucru eficient pentru metabolism şi un aminoacid esenţial: triptofanul.

Combat ulcerul

Consumul regulat de banane protejează împotriva ulcerului. Anumiți compuți pe care îi conțin creează o barieră de protecție în stomac împotriva acidului hidrocloric. Acestea conțin, de asemenea inhibitori de protează care elimină din stomac anumite bacterii implicate în apariția ulcerului.

Leac pentru mahmureală

De asemenea, se pare că sunt excelente pentru mahmureală, deoarece au un conţinut bogat în potasiu. „Mânâncă una înainte să te culci sau dimineaţa, imediat după ce te-ai trezit şi vei scăpa de simptomele mahmurelii”, sună sfatul specialiştilor.

Anemia

Deoarece sunt bogate in fier, bananele stimuleaza productia de hemoglobina in sange, asa ca sunt recomandate in cazul persoanelor anemice. Continutul ridicat de potasiu, dar scazut in sare, face ca bananele sa fie ideale pentru stabilizarea tensiunii sanguine. In Statele Unite, Administratia pentru Medicamente si Alimente a recunoscut capacitatea fructului de a reduce riscul de tensiune cardiaca si de infarct.

Combat constipatia

Bogata in fibre, banana poate normaliza activitatea intestinala, rezolvand problema fara ajutorul laxativelor.

Alungă depresia

Conform unui studiu recent, realizat de MIND, printre bolnavii de depresie, multi dintre acestia au declarat ca s-au simtit mai bine dupa ce au mancat o banana. Bananele contin triptofan, o proteina pe care organismul o transforma in seritonina, o substanta care induce relaxarea si imbunatateste starea de spirit. Vitamina B6 regleaza nivelul de gucoza din sange, cu efecte directe asupra starii de spirit

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel