Sari la conținut

Factorii care-ti distrug memoria zi de zi

Lipsa somnului odihnitor, anumite medicamente, dar si alti factori pe care-i intalnesti zi de zi iti afecteaza memoria.

Disfunctii ale tiroidei

Daca tiroida ta nu functioneaza normal, se prea poate sa treci prin stari in care iti este excesiv de cald, excesiv de frig, prin stari de anxietate si de depresie. Chiar daca tiroida nu are un rol specific in buna functionare a creierului, afecteaza alte procese din organism care-ti tulbura memoria.

Bufeurile

Cu fiecare bufeu resimtit, o ceata se lasa peste creier. Mai cu seama in cazul femeilor la menopauza, bufeurile le fac sa uite anumite chestiuni pe care altfel le-ar fi tinut minte fara probleme, spune medicul Majid Fotuhi, fondatorul Ceentrului NeurExpand din Luterville (SUA).

Lipsa somnului odihnitor

O noapte pierduta nu te va face sa uiti numele colegului. Insa persoanele care nu se odihnesc o perioada lunga de timp, care dorm prost si agitat sufera si de o memorie deficitara si de dificultati de concentrare, precum si de o viteza redusa de reactie.

Anxietatea si depresia

Depresia, starile de anxietate, tulburarile bipolare intrerup circuitele neuronale care au ca efect probleme severe de memorie. Perioadele lungi in care corpul produce in exces cortizol, hormonul stresului, fac ca sinapsele din creier – acele punti prin care comunica celulele intre ele – sa se piarda, motiv pentru care individul va prezenta dificultati in crearea si amintirea unor parti din trecut.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel