Un britanic a reușit să dea jos 69 de kilograme în mai puțin de un an cu ajutorul unei diete neobișnuite care includea curry la fiecare mic-dejun.
Mike Snell un bărbat de 38 de ani din Chester a inventat o dietă personalizată care presupunea să mănânce în fiecare dimineața la 6.00, curry vindaloo (Vindaloo este numele unuia dintre cele mai iuți curry-uri inventate vreodată, atât de iute încât poate provoca tulburări ireversibile ale metabolismului).
Cu ajutorul dietei a reușit să ajungă de la 152 de kilograme la 83 de kilograme în doar 11 luni. Obiceiurile lui alimentare erau asemănătoare cu cele recomandate în cazul fastingului, adică mânca ce voia până la 10.00 dimineața, apoi nu mai mânca aproape nimic toată ziua.
Mike își începea, întotdeauna, ziua cu vidaloo curry pentru a-și stimula metabolismul și apoi mânca orice își dorea. Seara mânca doar un bol de supă ușoară.
Succesul dietei s-a datorat și faptului că jobul lui presupunea să fie tot timpul în mișcare.
Mike s-a apucat de slăbit în prima lună a anului și cum dietele tradiționale nu au fost eficiente în cazul lui, a decis să conceapă singur un plan alimentar.
”Am vrut să țin dietă într-un mod diferit pentru că problema mea e că dacă cineva îmi spune că nu am voie să mănânc un anumit aliment, cu atât mi-e poftă mai tare. Așa că am decis să țin o cură de slăbire în care am voie să mănânc orice”, a explicat Mike.
”Motivul pentru care mănânc la șase dimineața e că îmi mai scade pofta de mâncare de-a lungul zilei. Am continuat să mănânc o grămadă de carbohidrați și zahăr, însă doar până la ora 10 dimineața”, a completat bărbatul.
Cum se prepară vindaloo curry:
Goanii, asa cum sunt numiti locuitorii din statul Goa, de pe coasta de vest a Indiei, au preluat ceea ce era initial o reteta Portugheza, transformand-o într-un fabulos curry picant-aromat, care în prezent reprezintă o particularitate a culturii culinare din Goa. Compus dintr-un amestec echilibrat de chilli rosu, usturoi și oțet, se potriveste de minune cu carnea de vită sau miel.
Aveti nevoie de:
– 1 pachet Asian Home Gourmet Indian Vindaloo Curry
– 450g carne de pui, fără os, tăiată bucățele
– 1 lingură ulei vegetal
– 1 ceapă mare tocată mărunt
– 110ml(½ căni) piure de roșii sau roșii tocate
– 75ml (⅓ căni) apă.
Mod de preparare:
1. Încingeți uleiul într-o cratiță teflonată la foc mediu. Adăugați ceapa și pasta de condimente indiene, Indian Vindaloo Curry și amestecați pe foc preț de 2 minute.
2. Adăugați carnea; amestecați pe foc pentru 3 minute. Adăugați piureul de roșii sau roșiile tocate și apa. Dați în clocot.
3. Reduceți focul la mic, acoperiți și lăsați să fiarbă încă 15 minute sau până e gata. Amestecați ocazional. Serviți fierbinte cu orez. Poftă bună!
Alternativă: În loc de pui, puteți folosi cu și alt tip de carne, fructe de mare sau pește. Ajustați timpii de preparare în funcție de tipul de carne. Pentru un gust mai bogat, adăugați si 2 linguri de cremă de cocos înainte să serviți.