Sari la conținut

Este lăptișorul de matcă un ”medicament” miraculos?

Ca tonic, lăptișorul de matcă este pe primul loc între produsele stupului, însă polenul este un excelent hepatoprotector, iar veninul de albină are efecte benefice împotriva reumatismului

Privim toate produsele apicole, parca, cu un pic de evlavie. Am vazut ca mierea nu merita toata adoratia noastra. Insa, te gandesti ca, undeva, tot o fi adevarat, ca, macar o parte dintre acestea, sa fie pe masura renumelui.
Astazi a venit vremea laptisorului de matca sa fie analizat.

dr. bogdan ivanescuBine ați venit la Doctor MIT! Sunt doctor Bogdan Ivănescu și mi-am propus să caut adevărul din spatele miturilor medicale precum că mierea este un panaceu si ca in aceeasi categorie se incadreaza atat polenul cat si laptisorul de matca.

Daca am fost dezamagiti atat de miere cat si de polen, ca nefiind solutiile universale pentru tratarea oricarei boli sau pentru intarirea sistemului imun poate ca laptisorul de matca este, in sfarsit, solutia cvasi-universala a acestor subiecte medicale.

Ca sa putem raspunde afirmativ sau sa infirmam aceasta va trebui, ca de obicei sa o luam cu inceputul si anume sa vedem din ce este compus laptisorul de matca. Laptisorul de matca este compus din 66% apa, in proportii aproape egale de 10% din proteine respectiv din monozaharide si intr-o cantitate destul de mare, de 5%, din acizi grasi.

Ca laptisorul de matca sa vindece rani, de exemplu, ar trebui sa aiba anumite prorietati: antiseptice, bactericide si antivirale.

Asa ca oare ce gasim in plus in laptisorul de matca? 1. enzime 2. substante cu efect antibacterian 3. substante cu efect antibiotic sau 4. (pe) toate (acestea le gasim in laptisorul de matca). Sincer vorbind, stam cu sufletul la gura asteptand raspunsul pentru ca am vazut ca mierea nu are nimic comun cu acestea iar polenul poate chiar cara cu el pana la 188 de tipuri de fungi sau 29 de tipuri de bacterii. Raspunsul corect este al patrulea! Aceasta inseamna ca da, laptisorul de matca trateaza rani. Sa mergem mai departe in aceasta nota optimista si sa vedem in ce fel laptisorul de matca ne poate influenta imunitatea.

Click aici pentru a vedea episodul în player-ul video sau pentru a citi articolul integral apăsând butonul “Transcript”.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel