Din cuprinsul articolului
Anunț pentru femeile născute înainte de 1975. Indiferent că ești bărbat sau femeie, sănătatea creierului și a oaselor primează. Sunt aspecte de care trebuie să ținem cont pe măsură ce îmbătrânim. Însă, femeile trecute de 50 de ani trebuie să știe ce efecte negative pot experimenta dacă nu țin cont de recomandările experților.
Sfaturi pentru femeile peste 50 de ani
Pentru a menține sănătatea minții și a corpului la cel mai bun nivel după vârsta de 50 de ani, experții recomandă să faceți aceste șase lucruri în fiecare dimineață:
1. Începe dimineața cu o întindere ușoară. Prag psihologic pentru orice femeie.Există un motiv pentru care programele de formare pentru mobilitate și flexibilitate sunt tot mai populare, potrivit Eatingwell, citează Capital.
Rutină regulată de întindere ușoară, în fiecare dimineață
Potrivit dieteticianului Leslie Bonci, „întinderea este importantă la toate vârstele pentru flexibilitate, pentru a proteja structura osoasă”.
Cercetările arată că o rutină regulată de întindere ușoară, în fiecare dimineață, poate îmbunătăți mobilitatea și echilibrul și poate reduce riscul căderilor pe măsură ce îmbătrânim.
Fie că urmărești un videoclip de cinci minute pe YouTube sau încerci această rutină simplă, acordă-ți câteva minute în fiecare dimineață pentru a-ți încălzi corpul și a atinge degetele de la picioare.
De ce să te hidratezi la prima oră dimineața?

2. Hidratează-te. În timp ce pregătiți cafeaua dimineața, asigurați-vă că beți cel puțin o cană de apă. Obișnuința de a rămâne hidratat la 50 de ani este esențială pentru a îmbătrâni sănătos după 60 de ani. Studiile arată că majoritatea adulților în vârstă nu își satisfac nevoile de hidratare, ceea ce poate crește riscul de complicații medicale. Începerea zilei cu apă reaprovizionează, restabilește și reface nivelul de lichide din organism, de care beneficiază și corpul și creierul. Hidratarea nu ia niciodată vacanță și este importantă la toate vârstele.
3. Mic dejun echilibrat. Dieteticienii sunt de acord asupra puterii unui mic dejun echilibrat pentru a vă susține sănătatea, mai ales pe măsură ce îmbătrâniți. Începând ziua în forță ne vom simți mai plini pe tot parcursul zilei.
În plus, includerea fructelor și legumelor la micul dejun ajută la îndeplinirea obiectivelor zilnice de fibre, susținând microbiomul și sănătatea intestinală generală.
4. Bucură-te de soare. Cercetările arată că expunerea regulată la soare este benefică pentru producția de vitamina D, reglând ritmul circadian, îmbunătățind starea de spirit.
Chiar și atunci când vremea nu este foarte bună, o scurtă plimbare afară poate contribui la îmbunătățirea stării de spirit și la reducerea stresului.
„În fiecare dimineață mă trezesc devreme să-mi plimb câinii. Ies când răsare soarele ca să mă bucur cât mai mult de natură”, spune acesta.

5. Fă-ți timp pentru mișcare. Prag psihologic pentru orice femeie. Până la 50 de ani, perimenopauza și menopauza încep să-și facă simțită prezența. A rămâne activ fizic este una dintre cele mai bune modalități de a menține o greutate sănătoasă și de a sprijini sănătatea oaselor în această fază de schimbări hormonale semnificative.
Fie că duceți câinii la o plimbare lungă, dacă începeți un curs de antrenament online sau o oră de Pilates, este important să vă implicați în exerciții fizice de cel puțin trei ori pe săptămână.