Sari la conținut

De ce a murit Papa Francisc? Adevărul despre boala care NU a putut fi vindecată

Papa Francisc
Sursă foto: Facebook
Momente remorabile cu papa Francisc

Papa Francisc a murit luni, 21 aprilie, în timp ce se afla la Casa Santa Marta din Vatican. Vestea a fost confirmată de cardinalul Kevin Joseph Farrel, care a declarat: „Cu profundă tristețe trebuie să anunț că Papa Francisc a murit”.

Suveranul pontif, care a murit la vârsta de 88 de ani, a fost primul preot iezuit și singurul american de până acum care a devenit șeful Bisericii Catolice la Vatican.

Deși Vaticanul nu a confirmat încă oficial cauza morții papei, liderul bisericii suferea de o serie de probleme legate de sănătate.

Bolile Papei Francisc în ultimele sale zile

Papa Francisc a lipsit de la mai multe evenimente importante pentru Biserică, precum Săptămâna Sfântă. Una dintre problemele sale majore de sănătate a venit ca urmare a unei pneumonii bilaterale care l-a ținut internat în spital timp de 38 de zile. A fost externat pe 23 martie, dar recuperarea sa nu a fost completă și de atunci se află în convalescență.

Cauza decesului nu a fost încă anunțată oficial. Cauza decesului va fi anunțată doar după ritualul de deces, care va avea loc lunea aceasta la capela reședinței, a precizat biroul de presă.

Pneumonia bilaterală este o infecție pulmonară care afectează ambii plămâni în același timp. Boala poate duce la insuficiență respiratorie și complicații multisistemice, care sunt foarte periculoase la persoanele în vârstă.

În cazul Papei Francisc, starea infecțioasă prelungită i-a afectat grav sănătatea și, în ciuda tratamentului spitalicesc, acesta nu și-a revenit complet.

Papa s-a confruntat cu afecțiuni cardiace, probleme ale vezicii biliare și dureri cronice cauzate de un nerv sciatic înțepenit.

Afecțiunea provoacă simptome precum febră mare, dificultăți de respirație, tuse intensă, oboseală extremă și, în cazuri grave, scăderea saturației de oxigen în sânge.

Dar liderul Bisericii Catolice a suferit și de alte boli de-a lungul vieții sale. În 2019, el a suferit în mod discret o operație de cataractă, iar în 2021 a suferit o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea a 33 de centimetri din colon.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel