Din cuprinsul articolului
Un medic cardiolog a dezvăluit care este secretul unei bune sănătăți a inimii și a vieții mai lungi pe care toată lumea ar trebui să o știe. A numit un lucru care te-ar ajuta să trăiești mai mult.
Expertul clarifică faptul că nu numai monitorizarea regulată a tensiunii arteriale este importantă, ci și a unui alt indicator. Potrivit acestuia, menținerea limitelor normale este un angajament de speranță de viață mai mare.
De ce este important să-ți măsori pulsul?

Cardiologul Rohin Francis spune că fiecare adult ar trebui să-și cunoască tensiunea arterială și ritmul cardiac în repaus. În consecință, la stabilirea unei anomalii, apelați la un medic pentru a numi tratamentul.
O frecvență cardiacă mai scăzută înseamnă o inimă mai sănătoasă și o presiune mai mică asupra sistemului cardiovascular. În plus, un ritm cardiac normal vă poate accelera rata metabolică, încetinind procesul de îmbătrânire a corpului, a clarificat expertul, comentând importanța urmăririi acestui indicator al sănătății inimii.
Cardiologul Rohein Francis a dezvăluit care este secretul unei bune sănătăți a inimii și a vieții mai lungi pe care toată lumea ar trebui să o știe. A numit un lucru care te-ar ajuta să trăiești mai mult. Expertul clarifică faptul că nu numai monitorizarea regulată a tensiunii arteriale este importantă, ci și a unui alt indicator. Potrivit acestuia, menținerea limitelor normale este un angajament de speranță de viață mai mare.
De ce este important să-ți măsori pulsul?
Dr. Francis spune că fiecare adult ar trebui să-și cunoască tensiunea arterială și ritmul cardiac în repaus. În consecință, la stabilirea unei anomalii, apelați la un medic pentru a numi tratamentul. O frecvență cardiacă mai scăzută înseamnă o inimă mai sănătoasă și o presiune mai mică asupra sistemului cardiovascular. În plus, un ritm cardiac normal vă poate accelera rata metabolică, încetinind procesul de îmbătrânire a corpului, a clarificat expertul, comentând importanța urmăririi acestui indicator al sănătății inimii.
Stilul de viață și sănătatea generală
Pulsul tău de odihnă ar trebui să fie între 60 și 100 de bătăi pe minut. Cu toate acestea, acest interval „normal” poate varia în funcție de factori precum vârsta, stilul de viață și sănătatea generală.
Asistența medicală poate fi necesară dacă ritmul cardiac scade sub 60 de bătăi pe minut, o afecțiune cunoscută sub numele de bradicardie. Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, un interval normal pentru sportivi.
În schimb, tahicardia este atunci când ritmul cardiac de repaus depășește 100 de bătăi pe minut, ceea ce poate fi cauzat de anumite afecțiuni medicale. Pentru a determina pulsul, puteți cumpăra un monitor sau doar să vă verificați pulsul și să numărați de câte ori inima bate pe minut.
„Stați încă timp de 5 până la 10 minute înainte de a începe să numărați, trebuie să fiți siguri că inima dvs. este în repaus”, a spus medicul.
Cum să-ți măsori în mod corespunzător pulsul?
- Încheietura mâinii (artera radicală) – așezați două degete (duș și mediu) pe interiorul încheieturii mâinii, chiar sub baza degetului mare
- Gât (artera carotidă) – așezați degetele pe partea laterală a gâtului, lângă laringe.
Pentru a număra loviturile:
Apăsați ușor pentru a simți pulsația;
Numărați impactul timp de 60 de secunde sau 30 de secunde și înmulțiți cu 2;
Pentru un rezultat mai precis, efectuați măsurători de odihnă în același interval al zilei
Cel mai bun moment pentru a-ți măsura pulsul este:
- A doua zi după ce te-ai trezit din somn;
- Înainte și după activitatea fizică
Expertul adaugă că, dacă te simți amețit sau simți o slăbiciune în organism, trebuie să măsori în mod necesar pulsul.