Din cuprinsul articolului
Pentru credincioşii care ţin postul Paştelui sau pentru persoanele care preferă dieta vegană, aceste clătite de post fără ouă și lapte sunt un desert delicios, la superlativ.
Sunt extrem de fragede și ușor de preparat, iar rețeta necesită doar câteva ingrediente simple. Dacă vrei o gustare delicioasă și ușor de preparat, iată rețeta!
Ingrediente
- 250 grame făină (poți alege și făină fără gluten, precum migdale, cocos, năut sau hrișcă)
- 500 ml lapte vegetal neîndulcit (de soia, ovăz sau migdale)
- 30 ml ulei de avocado, cocos sau măsline light
- 1 pliculeț de zahăr vanilat
- Opțional: ½ linguriță de stevie (zahăr verde), pentru un gust mai dulce
Mod simplu de prepare
Pentru început, într-un bol mare, se adaugă făina, zahărul vanilat, uleiul și laptele vegetal. Dacă preferi clătitele mai dulci, adaugă și stevia.
Se amestecă totul foarte bine cu un tel, până când compoziția devine omogenă și fără cocoloașe. Pentru a obține un aluat perfect, poți folosi un blender sau strecura aluatul printr-o sită pentru a elimina orice cocoloașe rămase.

Aluatul trebuie să fie ușor fluid, dar totodată cu o textură groasă, care să nu curgă prea repede din polonic. Astfel, clătitele vor avea o consistență ideală și se vor coace uniform.
Prăjirea clătitelor
Încinge o tigaie antiaderentă pe foc mediu/mare. Folosind un șervețel de hârtie, unge ușor fundul tigăii cu o linguriță de ulei pentru a preveni lipirea primei clătite.
După prima clătită, nu va mai fi necesar ulei. Toarnă un polonic de aluat în tigaie și lasă-l să se prăjească timp de 2-3 minute pe o parte. După acest timp, întoarce clătita și mai las-o încă un minut pe cealaltă parte.
Citeşte continuarea AICI.