Din cuprinsul articolului
Ficatul este singurul organ din corpul uman care are capacitatea de regenerare naturală, fiind o adevărată uzină biologică, cu peste 500 de funcții. Printre altele, ficatul este responsabil de procesarea și stocarea glucidelor, proteinelor, lipidelor, vitaminelor și a mineralelor.
Starea ficatului afectează foarte mult: procesele metabolice, aspectul, funcția hematopoietică și curățarea organismului de toxine și alte substanțe inutile.
Medicul Mihail Kutyshov dezvăluie lista principalelor tipuri de alimente care pot ajuta ficatul să facă față tuturor cerinţe naturale ale organismului.
Varza
Ajută la curățarea ficatului de toxine. Potrivit medicului, dacă mănânci în mod regulat varză, aceasta îți va afecta nu numai bunăstarea, ci și aspectul: excesul de greutate începe să dispară, starea pielii, părului și unghiilor se îmbunătățește.
Ţelina
Această legumă contine uleiuri esentiale care au un efect benefic asupra ficatului.
Uleiul de măsline
Acizii grași Omega-3 din compoziția sa ajută la recuperarea și reducerea stresului oxidativ din organism.

Turmericul
Acest condiment stimulează producția de bilă. De asemenea, ajută la încetinirea proceselor cancerigene și are un efect preventiv împotriva cancerului.
Chefir
Ajută la îmbunătățirea sănătății intestinale, are un efect coleretic ușor, care ajută la curățarea căilor biliare. Datorită acestui fapt, procesele metabolice din organism se îmbunătățesc.
Fructele de pădure
Acestea conțin antioxidanți care ajută la protejarea ficatului de leziuni și stimulează procesele de recuperar a țesutului hepatic. Potrivit medicului, scade și cantitatea de trigliceride, ceea ce are un efect benefic asupra sănătății organului.

Broccoli
Este o legumă cruciferă ce abundă în substante care ajuta la eliminarea mai eficienta a toxinelor si la reducerea nivelului de inflamatie sistemica.
În același timp, ar trebui să evitați alimentele bogate în grăsimi animale saturate, fast-food, dulciurile și alcoolul, atrage atenţia medicul.