Nu poate trece toamna fara ca gospodinele sa pregateasca delicioasele galuste cu prune. Desi este vorba de un desert rustic, traditional, pentru a pregati aceste minunatii dulci trebuie sa cunosti cateva secrete. Iata-le!
- Alege cartofi rosii
Pentru a obtine aluatul perfect, usor elastic, dar pufos totodata, foloseste in reteta ta cartofi rosii, care sunt mai fainosi. - Intotdeauna cartofii se fierb in coaja
Nu curata cartofii ca pentru piure, ci fierbe-i in coaja, dupa ce in prealabil i-ai spalat bine si i-ai curatat de pamant. Fierband cartofii in coaja vei reusi sa pastrezi gustul acestora si sa le oferi consistenta de care are nevoie aluatul ulterior. - Asteapta sa se raceasca mai intai cartofii pentru a pregati aluatul
O greseala des intalnita este de pregati aluatul pentru galustele cu prune cat timp cartofii sunt calzi inca. Daca faci acest lucru risti sa obtii o compozitie prea moale si vei fi tentata sa suplimentezi cantitatea de faina. Ulterior, aluatul se va intari prea mult si nu vei mai avea parte de pufosenia aceea speciala a galustelor.
Continuarea pe Lyla.ro