Sari la conținut

Dureri cervicale: 5 remedii simple pentru ameliorarea rapidă în doar 48 de ore

dureri cervicale
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Dureri cervicale

Dureri cervicale. Durerea cervicală este cea mai debilitantă și greoaie afecțiune care interferează cu munca și activitățile zilnice. Uneori, durerile îngreunează somnul în timpul nopții.

Cunoscută și sub denumirea de cervicalgie, durerea cervicală este durerea în coloană sau în jurul coloanei vertebrale, sub cap, care este resimțită mai ales în zona gâtului sau a gâtului radicular și uneori se întinde și se întinde spre brațe sau umeri.

Potrivit experților, poate fi acută, cu o durată de la câteva zile la șase săptămâni, sau chiar cronică, cu o durată mai mare de trei luni.

Deoarece durerea de col cervicală interferează cu activitățile tale zilnice și îți reduce calitatea vieții, cel mai bine este să o tratezi cât mai curând posibil.

Câteva moduri ușoare de a face acest lucru includ:

Remedii pentru durerile cervicale: Terapie cu căldură și frig

Medicii spun că aplicarea pachetelor reci sau calde în zona afectată ajută în mod semnificativ la reducerea inflamației și la calmarea tensiunii musculare. Deși tampoanele termice sunt bune, nu trebuie să le aplicați niciodată fără prescripție medicală, deoarece uneori mușchiul se poate inflama mai mult de căldură.

Pachetele reci sunt de obicei recomandate în primele 48 de ore de durere acută, în timp ce căldura poate fi benefică pentru afecțiunile cronice.

Exercițiu de rotație a gâtului

Când stați o perioadă lungă de timp, este posibil să simțiți că gâtul s-a blocat, așa că încercați să rotiți gâtul de patru până la cinci ori într-o mișcare de 360 ​​de grade.

Repetați mișcarea la fiecare una sau două ore, de cel puțin trei ori pe zi pentru o ușurare rapidă și de durată.

Remedii pentru durerile cervicale: Întinderile

Întinderea nu numai că ameliorează durerea și rigiditatea, dar previne și reapariția inflamației cervicale în viitor. Cu toate acestea, medicii sugerează că este important să vă întindeți ușor și încet, asigurându-vă că inspirați și expirați întotdeauna complet.

Nu faceți mișcări bruște sau supraîntindere, deoarece poate duce la o rănire.

Exercițiile pentru ameliorarea durerilor de gât și a rigidității sunt adesea simple și pot fi făcute acasă sau la biroul dvs. de lucru. Cu toate acestea, asigurați-vă că discutați cu un medic sau cu un kinetoterapeut despre crearea unei rutine gestionabile care funcționează pentru dvs.

Întinderile folosite adesea pentru a ajuta la rigiditatea gâtului includ:

  • Rotirea umerilor înapoi și apoi înainte într-un cerc
  • Apăsarea ușoară a omoplaților împreună, ținând poziția timp de câteva secunde, apoi repetare
  • Întoarcerea încet a capului dintr-o parte în alta, atât cât este confortabil

Acupunctura

Printre terapiile alternative, acupunctura este extrem de populară și eficientă. Potrivit experților, practica implică introducerea de ace în puncte de presiune specifice ale corpului pentru a ameliora stresul, tensiunea și durerea. Este o formă de medicină tradițională chineză care este practicată de mii de ani.

Funcționează pe conceptul de declanșare a analgezicelor naturale ale corpului, creând un efect placebo.

Remedii pentru durerile cervicale: Exerciții constante

În afară de exercițiile rapide pentru a găsi ameliorarea durerilor cervicale, este, de asemenea, important să fiți consistenți cu antrenamentele, astfel încât pe viitor să nu vă confruntați cu o astfel de problemă.

Exercițiile vă ajută să rămâneți în formă și sănătoși, prevenind în același timp rănile și durerile din cauza mușchilor slabi ai gâtului sau pot atenua chiar și tensiunea cauzată de stres.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel