În momentele dinaintea morții, este dificil să îți imaginezi care ar putea fi ultimele tale cuvinte. Cu toate acestea, o asistentă medicală de la sfârșitul vieții susține că mulți pacienți muribunzi spun lucruri asemănătoare, patru fraze fiind deosebit de frecvente în ultimele lor respirații.
„Mulțumesc”, «Te iert», «La revedere» și «Te rog, iartă-mă» sunt frazele sfâșietoare pe care asistenta medicală Julie McFadden le aude foarte des. Cu toate acestea, într-un interviu acordat DailyMail.com, ea a afirmat că nu este chiar așa cum se vede în filme.
„De obicei, nu este la ultima suflare”, a declarat pentru publicație medicul din California. „Mulți oameni cred că este ca în filme – o ultimă declarație dramatică despre ceva ce au regretat întotdeauna sau ceva ce au vrut întotdeauna ca toată lumea să știe. Nu este chiar așa”.
În ciuda celor 16 ani de activitate, Julie a dezvăluit că unele cazuri încă o nedumeresc cu privire la experiențele de sfârșit de viață. Într-o conversație separată cu chirurgul NHS și podcasterul Dr. Karan Rajan, ea a vorbit despre oamenii care „aleg când vor muri” – deși, nu prea are sens.
Potrivit GloucestershireLive, ea a spus: „Practic, ei vor spune: „Voi muri după această dată” sau „Voi aștepta nunta fiicei mele”. Am avut literalmente un pacient care a spus: „Voi muri în seara asta” și apoi a murit chiar dacă nu era pe moarte.”
Când Dr. Karan a întrebat ce se întâmplă în aceste cazuri, asistenta Julie a recunoscut: „Nu am nicio idee. Nu au luat nimic, nu au făcut nimic. Nu-mi venea să cred… ”
Asistenta Julie s-a referit și la fenomenul ciudat al pacienților care îi văd pe cei dragi sau animalele de companie decedate, dar s-a grăbit să precizeze că, din nou, nu este chiar „ca în filme”, ci apare cu trei săptămâni înainte de moarte.
Ea a subliniat: „Acei oameni care văd morții sunt foarte atenți și orientați. Nu sunt ca și cum ar fi drogați și în pragul morții. Sunt treji, merg, vorbesc și văd lucruri pe care noi nu le vedem”.
Pe lângă acestea, Julie a spus că printre lucrurile la care a fost martoră se numără pronunțarea numelui unui membru al familiei sau chiar un comportament asemănător celui al unui copil. Cu toate acestea, acest lucru variază în mare măsură de la o persoană la alta, unele persoane trecând mai liniștite.
Ea a declarat pentru DailyMail.com: „Uneori vor spune lucruri care pur și simplu nu au sens. Dar, uneori, nu au sens pentru noi, dar s-ar putea să aibă sens pentru ei.”