Sari la conținut

7 semne că ești infectat cu metapneumovirus uman. Cine este cel mai expus riscului de infectare cu HMPV

HMPV (metapneumovirusul uman)
Sursă foto: colaj
Simptome HMPV (metapneumovirusul uman)

HMPV, cunoscut pentru că provoacă boli respiratorii, de la simptome ușoare asemănătoare răcelii până la pneumonie severă, a fost detectat pentru prima dată în 2001, de către cercetătorii olandezi.

Chiar dacă cazurile sunt în creștere în China și în anumite părți din Malaezia, experții cred că virusul este prezent în natură de 20 de ani. HMPV aparține familiei Pneumoviridae, care include alți agenți patogeni respiratori, cum ar fi virusul respirator sincițial (RSV).

7 semne că ești infectat cu metapneumovirusul uman HMPV

Pe măsură ce China luptă cu cel mai grav focar de HMPV, există amenințări care se profilează asupra Europei pentru o altă situație asemănătoare pandemiei.

Pe măsură ce preocupările cresc, e bine să înțelegem principalii indicatori pe care i-ar putea da corpul dumneavoastră atunci când sunteți infectat cu virusul HMPV.

iată care sunt cele șapte simptome ale virusului HMPV:

  1. Tuse persistentă
  2. Febră însoțită de frisoane
  3. Congestie nazală
  4. Durere de gât
  5. Răguşeală
  6. Dificultăți de respirație
  7. Oboseală și slăbiciune

Așa cum ați făcut în timpul pandemiei de COVID, asigurați-vă că vă păstrați mâinile curate și igienizate. Mâncați sănătos pentru a construi o imunitate puternică. Evitați contactul apropiat cu persoanele infectate.

Acoperți-vă gura cu o mască potrivită și, cel mai important, întăriți-vă sistemul imunitar printr-o dietă echilibrată și un somn adecvat.

Cine este cel mai expus riscului de infectare cu HMPV

În timp ce HMPV poate infecta persoane de toate vârstele, potrivit thehealthsite.com, experții spun că anumite grupuri prezintă un risc mai mare de îmbolnăvire gravă:

  • Sugari și copii mici
  • Persoane în vârstă
  • Persoanele cu sistemul imunitar slăbit
  • Pacienți cu afecțiuni respiratorii sau cardiace cronice
Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel