Din cuprinsul articolului
Deși ridichile sunt considerate o legumă de primăvară, ele pot fi achiziționate pe tot parcursul anului. Dr. Alexander Mysnikov spune ce beneficii aduc în corp.
Potrivit medicului, aceasta este singura legumă care protejează împotriva bolilor cardiace și hepatice.
Beneficiile ridichilor pentru inima și ficat
Potrivit specialistului, ridichile sunt foarte utile pentru ficat, în ciuda gustului picant. Acest lucru se datorează faptului că rădacia conține suficiente substanțe active implicate în metabolismul ficatului.
Legumul este benefică și pentru prevenirea bolilor de inimă. Conține coenzima Q10, vitamina C, potasiu, într-un cuvânt tot ceea ce ajută inima. Rădăcina este bogată în fibre, conține licopen și alți antioxidanți, notează medicul.
Antocianinele pot reduce rata de dezvoltare și proliferare a celulelor canceroase. Este un produs pentru diabetici. Ea gestionează foarte bine zahărul din sânge, chiar și atunci când iau carbohidrați rapizi”, subliniază medicul.
Alte beneficii ale ridichilor
Beneficiile ridichilor pentru sănătate sunt cunoscute de mult timp. Această legumă a fost folosită de civilizațiile antice romane și egiptene în diverse domenii.
Ridichile sunt bogate în antioxidanți și fibre și sunt bogate în vitaminele A, C, K, B1, B2, B3 și B6, precum și fier, magneziu, potasiu și calciu. În timpul lunilor de iarnă, ridichile cresc rezistența organismului la boli. Beneficiile acestora sunt următoarele.
Ridichile pot ajuta la combaterea cancerului
Ele au proprietăți antioxidante, un beneficiu major pentru sănătatea umană. Consumul regulat de ridichi curăță corpul de toxine. Datorită efectului lor diuretic, ele ajută la eliminarea în mod natural a toxinelor din organism. Din nou, datorită efectului lor diuretic, acestea împiedică formarea pietrelor la rinichi.
Mai mult, ridichile normalizează activitatea sistemului cardiovascular și, astfel, reduc riscul de a dezvolta un atac de cord.
Datorită vitaminei C în compoziția lor, ridichile protejează împotriva bolilor în timpul lunilor de iarnă, cum ar fi gripa și răcelile. Acestea sunt utile pentru anemia asociată cu deficitul de fier. Creșteți rezistența organismului la bolile respiratorii, cum ar fi astmul și bronșita, în special în timpul lunilor de iarnă. Sucul de ridichi este util în spută și tuse ca urmare a bolilor respiratorii.
Îmbunătățirea funcționării sistemului digesti, ridichile ajută la eliminarea problemelor digestive, cum ar fi constipația.
De asemenea, acestea reduc riscul de avort spontan și naștere prematură la femeile însărcinate. Consumul acestei legume previn formarea celulelor canceroase. Reduc riscul de a dezvolta cancer de colon, sân și pancreas.
Pot ajuta la gestionarea nivelului de zahar din sange
Chiar si persoanele care nu au diabet ar trebui sa-si mentina zaharul din sange la un nivel sanatos, iar unele dovezi arata ca ridichile pot ajuta in acest sens. Studiile au descoperit ca extractele de ridiche pot ajuta la stimularea sintezei adiponectinei, o proteina care ajuta la controlul metabolismului lipidelor si glucozei.
Un studiu specific a aratat ca ridichile pot aduce beneficii persoanelor cu diabet zaharat, prin capacitatea lor de a afecta hemostaza glucozei indusa de hormoni, de a promova absorbtia de glucoza si metabolismul energetic si de a reduce absorbtia de glucoza in intestin. Cu toate acestea, cercetatorii sustin ca este nevoie de cercetari suplimentare care sa confirme acest lucru.
Recomandari de consum
Nu va limitati la a folosi ridichile doar in salate. Aroma speciala a ridichilor se preteaza bine la multe retete. Iata cum puteti include ridichile in alimentatie:
- adaugati felii subtiri de ridichi la sandvisuri;
- adaugati ridichi la o jumatate de cana de iaurt grecesc, un catel de usturoi tocat si un strop de otet din vin rosu;
- adaugati cateva ridichi rase la salata preferata;
- adaugati cateva felii de ridichi la salata de ton sau de pui;
- acoperiti friptura sau burgerul cu felii de ridichi la gratar;
- murati-le asa cum procedati cu gogosarii si castravetii.