Din cuprinsul articolului
Multe dintre viziunile şi profeţtiile părintelui Arsenie Boca par să prindă contur în zilele noastre. Este şi cazul profeției referitoare la un „popor fără cruce” care se va ridica de la Răsărit, o viziune învăluită în mister şi teamă pentru credincioşi.
Cunoscut ca unul dintre cei mai importanţi vizionari şi oameni ai bisericii româneşti, părintele Arsenie Boca – cunoscut şi ca „sfânt al Ardealului”, a făcut numeroase profeţii despre vremurile pe care le trăim sau care vor veni.
Una dintre acestea s-a viralizat intens pe reţelele de socializare. „Toate aceste semne ni le-a prorocit părintele Arsenie prin anul 1945-1946 şi ne-a citit din Biblie de la Apocalipsă că se va ridica de la Răsărit un popor fără cruce, va bântui casele oamenilor, le va dărâma, le va nimici”.
Despre ce popor este vorba în profeţie?
În timp ce unii cred ca este vorba de Rusia, alti internauți spun că profeția vorbește, mai degrabă, de China, dat fiind ca bifează cele două aspecte: Vine de la răsărit și nu este un popor creștin.
Mai mult, spun internauții, partea din profeție care menționează „va bântui casele oamenilor” se referă la aparatele inteligente pe care mai toți românii le au în casă și care, în marea lor majoritate, sunt produse în China.
În plus, creșterea extraordinară în popularitate a platformei TikTok, ridică mari semne de întrebare asupra intimității fiecărui om, dat fiind că se pot afla cu ușurință preferințele, istoricul de navigare, etc, și se poate manipula informatia prin sugestii de vizionare.
Continuarea profeției prezintă un tablou sumbru al viitorului: „Se va călca om pe om, se va mânca carne de om şi se va bea sânge de om. Cine va rămâne din războiul acesta va fi ales ca grâul din pleavă. Pleava zboară, iar grâul rămâne. Se va alege cine va rămâne. Părintele ne-a spus: „Nu vă spun de la mine. Aşa scrie în carte, în Biblie”.
Cine a fost Arsenie Boca, sfântul Ardealului?
Arsenie Boca (n. 29 septembrie 1910, Vaţa de Sus, Hunedoara – d. 28 noiembrie 1989, Mănăstirea Sinaia, Prahova) e considerat una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei româneşti.
A fost părinte ieromonah, teolog şi pictor de biserici, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus şi apoi la Mănăstirea Prislop.
Odată cu instaurarea regimului comunist în anul 1945, Arsenie Boca a intrat în atenţia Securităţii ca opozant al regimului, aminteşte realitatea.net. Până la sfârşitul anilor 1950, stareţul a trecut prin calvarul anchetelor şi al arestărilor.
A fost închis la Securitatea din Braşov, apoi dus la Canal. A ajuns în închisoarile Jilava, Timişoara şi Oradea. După eliberarea din temniţele comuniste, Arsenie Boca nu şi-a mai putut relua activitatea de preot. Securitatea l-a urmărit aproape până în ultimele săptămâni dinaintea morţii sale, în 1989.
Mănăstirea Prislop, unde Arsenie Boca a slujit în anii 1950 şi unde a fost înmormântat, a devenit unul dintre cele mai aglomerate locuri de pelerinaj din România.