Sari la conținut

Pericolele stresului asupra sănătății. Avertismentul Dr. Mihail Pautov: Fiecare dintre noi poate să-și dea seama

dr. Mihail Pautov
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Dr. Pautov, despre stres

Din cuprinsul articolului

Medicul Mihail Pautov a abordat recent, într-o intervenție, pericolele pe care le poate aduce un stres constant și intens asupra organismului. Potrivit specialistului, stresul nu doar că poate afecta sănătatea mentală, dar are un impact direct și semnificativ asupra corpului, putând duce la o serie de afecțiuni grave.

Oamenii se confruntă zilnic cu multipli factori care le solicită constant atenția, energia și capacitatea de adaptare. În acest context, medicul Mihail Pautov a atras atenția, acesta susținând că stresul cronic.

Efectele stresului asupra sănătății

Dr. Mihail
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cunoscutul medic Mihail Pautov susține că un nivel ridicat de stres, pe termen lung, slăbește organismul din toate punctele de vedere, de la sistemul imunitar până la sănătatea cardiovasculară și funcțiile cognitive, fiecare aspect al sănătății este afectat de presiunea constantă.

În același timp, e la subliniat că nu este necesar să eliminăm total stresul din viața noastră, dar recomandă introducerea unor pauze regulate în rutina zilnică, acestea permițând organismului și minții să se relaxeze și să se refacă.

În societatea de astăzi, ritmul alert a devenit ceva normal, însă pauzele sunt extrem de importante pentru menținerea unui echilibru între sănătatea fizică și cea mentală. Mai mult, conștientizarea și gestionarea stresului reprezintă pași importanți în prevenirea unor probleme de sănătate mai grave.

„E clar și cred că fiecare dintre noi poate să-și dea seama că prea mult stres, un stres prea intens, un stres fără pauză este un lucru care ne face mai slabi din toate punctele de vedere. Așa că e bine nu neapărat să evităm complet stresul, pentru că și la stres putem să devenim rezilienți, ci să avem mici pauze de respiro.

Să avem pauze în care să ne gândim la alte lucruri, nu la muncă. Să avem pauze în care să ne preocupe hobby-urile noastre cu cea mai mare sinceritate și cu cea mai mare implicare în aceste hobby-uri. Și putem să mergem chiar și la exerciții de respirație, yoga și alte tehnici de relaxare”, a spus medicul Mihail Pautov, în mediul online, citează stiripesurse.ro.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel