Din cuprinsul articolului
Dispozitivele „vampiri” sunt cele care consumă energia electrică din locuință și atunci când nu sunt de fapt utilizate. Exemplul clasic este cel al unui televizor care este oprit, fără a fi scos din priză.
Un studiu recent a constatat că 55% dintre britanici își lasă aparatele în priză, rezultând costuri neprevăzute.Unele dispozitive trebuie neapărat oprite pentru a economisi factura la curent.
Cel mai simplu mod de a reduce consumul de energie și de a economisi bani este renunțarea la aparatele cu ”vampiri”. În acest fel vei evita costurile inutile.
Deși poate fi enervant să opriți aparatele de fiecare dată când nu sunt utilizate, pe termen lung, poate face o mare diferență pentru facturi și vă protejează de plata pentru energie pe care nu o utilizați”, a declarat Tiffany Miliff, expert în prețuri la Quotezone.co.uk, pentru Express.
Ce aparate consumă cea mai mare energie electrică?
Calculator și laptop: Computerul desktop fură aproximativ 100 W pe zi dacă este conectat la priză. Este de aproximativ 3 kW pe lună. Laptopul „mănâncă” un pic mai puțin – aproximativ 70 de W pe zi.
Dacă lăsați computerul și laptopul în starea de repaus pe timp de noapte, cantitatea de energie electrică consumată se va dubla.
TV: Fiecare casă are cel puțin un televizor. Mulți oameni le pun nu numai în camera de zi, ci și în bucătărie și în dormitor. Chiar și atunci când opriți televizorul la telecomandă, acesta continuă să funcționeze și să consume energie electrică.
Un televizor în modul „off” consumă aproximativ 25 W pe zi.
Este, de obicei, asociat cu un receptor pentru televiziunea digitală sau prin satelit. Ambele elemente nu sunt excluse de la rețea și consumă 150-200 W pe zi. Și până la 6 kW pe lună.
Frigider
În mod continuu de lucru, frigiderul consumă 750 W pe zi, ceea ce înseamnă aproximativ 22-23 kW pe lună. Dar, spre deosebire de computer și TV, frigiderul nu poate fi deconectat de la rețea.
Cu cât temperatura este mai mare în bucătărie, cu atât mai multă energie cheltuiește frigiderul. Prin urmare, este mai bine să-l instalați departe de cuptor și de plită.
Cuptor cu microunde
În medie, microundele consumă 1-1,5 kW. Este bine de știut că dispozitivul nu va funcționa cu performanțe atât de înalte tot timpul atunci când este pornit. Depinde mult de operaţiunea stabilită.
De exemplu, o medie de 0,6 kW va fi cheltuită pentru încălzire rapidă, pentru decondauție de 0,5-0,8 kW, iar pentru o ușoară încălzire de – 0,1 kW.
Dispozitivul rulează la putere maximă dacă setați regulatorul la maximum.
În așteptare, cuptorul cu microunde consumă aproximativ 3W pe oră – cât de mult depinde de modelul aparatului.
Mașină de spălat
În starea de repaus, acest aparat poate fura până la 30W pe zi. Dacă rulați adesea o mașină de spălat pe jumătate goală, atunci cantitatea de energie cheltuită va fi mai mare. Cu toate acestea, nu ar trebui să o umpleți la refuz, deoarece costurile cu energia pentru muncă vor crește semnificativ.
Uscător
Mașinile cu uscător sunt unul dintre acele aparate care stau adesea în standby pe tot parcursul anului pentru confort. Cu toate acestea, dacă începeți să le opriți înainte de culcare, puteți crește semnificativ economiile.
Mașini de cafea
Mașinile de cafea de înaltă calitate, cu afișaje de ceas încorporate și funcții de întreținere a căldurii, pot contribui, de asemenea, la factura curentă ridicată.
Pentru cele mai înfometate echipamente din fiecare casă, specialistul include, de asemenea, mașini de spălat vase și console pentru jocuri.