Din cuprinsul articolului
Meteorologii anunță o VREME cum nu a mai fost de peste 150 de ani. Cercetătorii din UE susțin că 2025 va fi cel mai călduros an înregistrat vreodată. Temperaturile medii globale vor fi mari.
Potrivit Mediafax, anul 2025 va fi cel mai calduros de când se fac înregistrări, au declarat luni oamenii de știință din Uniunea Europeană. Recordul anterior este din 2023.
De peste 150 de ani nu am avut asemenea temperaturi
Serviciul Copernicus pentru Schimbări Climatice (C3S) al UE a analizat datele colectate în perioada ianuarie-noiembrie și a constatat că temperaturile medii globale depășesc cu 1,5 grade Celsius temperaturile medii din perioada preindustrială 1850-1900. Înregistrările la C3S se fac din 1940, dar datele sunt comparate cu înregistrările care au început în 1850.
Emisiile de dioxid de carbon rezultate din arderea combustibililor fosili sunt principala cauză a schimbărilor climatice.
Reducerea emisiilor, așa cum multe guverne s-au angajat să facă, va împiedica încălzirea globală să se agraveze. În ciuda acestor angajamente, emisiile globale de CO2 vor atinge un nivel record în acest an, au mai stabilit specialiștii.
Oamenii de știință monitorizează, de asemenea, dacă modelul meteorologic La Nina, care implică răcirea temperaturilor de la suprafața oceanului, s-ar putea forma în 2025.
Vremea pentru luna Ianuarie 2025
Totuși, vin trei săptămâni de viscol și ninsori puternice. Meteorologii avertizează că luna ianuarie va fi una plină de ninsori puternice și viscol. Aceasta ar putea să-i îngrijoreze pe români.
Viscol și zăpadă
EaseWeather arată că vremea se va schimba radical, iar temperaturile se vor răci de la o zi la alta, iarna arătându-și fața. Zăpada s-a așternut deja în mai multe zone din țară, dar decembrie nu va aduce alte ninsori în toată țara. Prima lună din an va fi luna cu adevărat friguroasă, plină de zăpadă.
Aplicația de meteorologie emite un avertisment de viscol la început de an.
EaseWeather a emis prognoza meteo pentru prima lună din an, iar aceasta ne arată că anul 2025 debutează cu temperaturi foarte joase.
Cu toate că în luna decembrie nuvor fi ninsori excepționale, acestea își vor face apariția în prima lună din an și se vor întinde pe o suprafață destul de mare.
EasyWeather arată că în luna ianuarie, în 17 zile din 31 va ninge. Deși așteptam ca ninsorile să apară de sărbători, în luna decembrie temperaturile vor fi mai mari decât în ianuarie.
La începutul anului, cerul va fi, în mare parte, înnorat, iar soarele nu-și va face apariția decât câteva zile, dar temperatura din termometru va fi tot cu minus.
Temperaturile vor ajunge la 7°C pe 1 și 4 ianuarie, precum și la maxima de 9°C pe 6 ianuarie. În rest, termometrele vor arăta, temperaturi negative, în cea mai mare parte a timpului.