Sari la conținut

Obiceiul cotidian și banal care îți provoacă pete maronii pe piele. Avertismentul medicilor

pete
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Remedii pete pigmentare

De ce îți apar pete maronii pe piele. Știai că orice formă de lumină artificială poate provoca hiperpigmentare? Dacă te surprinde apariția bruscă a petelor maro pe piele, poate că ar trebui să urmărești timpul pe care îl petreci pe ecran.

Dr. Janine Bowring discută concluziile unui studiu recent, care arată că expunerea la lumină artificială poate provoca hiperpigmentare. Acest lucru nu se limitează la gadgeturile și dispozitivele tale.

Chiar și lumina emisă de candelabru frumos din casa ta sau becurile îți pot afecta în mod similar aspectul.

Lumina artificială poate provoca pete maronii pe piele

Este bine stabilit că lumina albastră de la dispozitive precum telefoanele și televizorul poate avea un impact profund asupra somnului, sănătății și longevității.

Pentru a atenua efectele nocive ale luminii artificiale, dr. Janine Bowring recomandă să stingi luminile în casa atunci când nu ai nevoie de ele. Ea sugerează aprinderea lumânărilor sau a unui foc pentru sursă naturală de lumină ca o alternativă mai sigură.

De a semena, menținerea telefoanelor aproape de corp te face să îmbătrânești repede. Într-un alt videoclip, dr. Janine avertizează să nu dormi lângă telefon sau să-l ții prea aproape de corp.

Majoritatea câmpurilor electromagnetice create de om își inversează direcția la intervale regulate de timp, variind de la frecvențe radio înalte (telefoane mobile) la frecvențe intermediare (ecranele computerelor) până la frecvențe extrem de joase (linii electrice).

Câmpurile electromagnetice emise de aceste dispozitive sunt extrem de dăunătoare și provoacă îmbătrânirea prematură prin perturbarea calității colagenului din piele.

 „Electronii tăi se pierd, colagenul tău devine mai slab și atunci poți începe să vezi mai multe riduri”, explică dr. Janine Bowring, potrivit The Focus.

Ea recomandă să vă conectați smartphone-ul pentru încărcare într-o altă cameră pentru a crea mai multă distanță între dvs. și dispozitiv. Nu este recomandabil să vă aduceți telefonul în pat, deoarece vă perturbă ciclul de somn.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel