Sari la conținut

Vestea zilei despre Bruce Willis. Demi Moore a făcut anunțul

Starea de sănătate a actorului se degradează
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Demență frontotemporală

Actrița Demi Moore a declarat că fostul ei soț Bruce Willis este „într-o stare foarte stabilă în acest moment”, după ce a fost diagnosticat cu demență frontotemporală, informează Press Association Media/DPA.

Demi Moore a făcut o actualizare cu privire la starea lui Willis într-un interviu acordat televiziunii americane CNN. Ea a spus: „Având în vedere circumstanțele, el este într-o stare foarte stabilă în acest moment. Am mai spus asta și înainte, dar o spun sincer, este foarte important pentru oricine se confruntă cu asta să ia lucrurile așa cum sunt și există atât de multă dragoste și bucurie în acel loc. Adică, este evident că este foarte dificil și nu este ceva ce aș dori cuiva, și există mari dificultăți, dar există frumusețe și există daruri.”

Actorul din „Die Hard” a fost căsătorit cu Moore timp de 13 ani și au trei copii din mariajul lor. Deși s-au despărțit în 2000, foștii soți au rămas prieteni. În 2009, Willis s-a căsătorit cu actrița Emma Hemming și are alți doi copii cu aceasta.

Sfârșitul unei cariere

Problemele de sănătate ale actorului s-au vehiculat în martie 2022. Atunci s-a dezvăluit că Bruce Willis avea afazie, o tulburare care afectează abilitățile de comunicare. Anul trecut, fiica sa Rumer a confirmat că Willis a primit un diagnostic „mai specific” – demență frontotemporală. Demența frontotemporală este un termen general pentru un grup de demențe care afectează în principal lobii frontali și temporali ai creierului. Acestea sunt responsabile de caracter, comportament, limbaj și vorbire.

Bruce Willis – cunoscut pentru filme precum Die Hard, Sixth Sense și Criminal, s-a retras din actorie din cauza problemelor sale de sănătate, amintește BTA.

Ce este demența frontotemporală?

Demența frontotemporală (FTD) este un termen generic pentru un grup de boli cerebrale care afectează în principal lobii frontali și temporali ai creierului. Aceste zone ale creierului sunt asociate cu personalitatea, comportamentul și limbajul.

În demența frontotemporală, părți ale acestor lobi se micșorează, fenomen cunoscut sub numele de atrofie. Simptomele depind de care parte a creierului este afectată. Unele persoane cu demență frontotemporală au modificări ale personalității. Acestea devin inadecvate din punct de vedere social și pot fi impulsive sau indiferente emoțional. Alții își pierd capacitatea de a utiliza corect limbajul.

Demența frontotemporală poate fi diagnosticată greșit ca o afecțiune mentală sau ca boala Alzheimer. Dar FTD tinde să apară la o vârstă mai tânără decât boala Alzheimer. Ea debutează adesea între 40 și 65 de ani, deși poate apărea și mai târziu în viață. FTD este cauza demenței în aproximativ 10% până la 20% din cazuri, scrie MayoClinic.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel