Sari la conținut

Evitați aceste 7 alimente dacă aveți hipotiroidism

semne de tiroida subactiva
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Simptomele hipotiroidismului

Hipotiroidismul apare atunci când glanda tiroidă nu produce suficient hormon tiroidian. Cunoscută și sub numele de tiroidă subactivă, hipotiroidismul poate fi o afecțiune dificil de gestionat. Este posibil să nu observați simptome în stadiile incipiente, poate duce la alte probleme de sănătate în timp, inclusiv colesterol ridicat și probleme cardiace.

Pentru a diagnostica hipotiroidismul, medicii vă vor recolta sânge. Odată ce știți că aveți această afecțiune, puteți lua măsuri pentru a o gestiona corespunzător. Pe lângă administrarea de medicamente sau utilizarea remediilor naturale, ar trebui să evitați și anumite alimente. Motivul este acela că unii nutrienți pot influența sau inhiba eficacitatea glandei tiroide. Unii factori ai afecțiunii pot fi în afara controlului dumneavoastră, dar alimentele pe care alegeți să le consumați sunt bine sub controlul dumneavoastră.

Mai jos, detaliem alimentele pe care ar trebui să le evitați dacă aveți hipotiroidism. Unele dintre elementele de pe această listă vă pot surprinde pentru că sunt sănătoase. Este posibil să vă puteți bucura de aceste alimente, dar numai cu moderație.

Glutenul din pâine și paste

O analiză de cercetare a constatat că hipotiroidismul și boala celiacă sunt adesea prezente împreună. Deși nicio cercetare nu a constatat că o dietă fără gluten tratează tulburările tiroidiene, este posibil să doriți să vă consultați medicul pentru a determina dacă eliminarea glutenului vă va ajuta afecțiunea.

Dacă optați să mâncați gluten, alegeți pâine sau paste făinoase din cereale integrale. Acestea sunt mai bogate în fibre și alți nutrienți care susțin regularitatea intestinală, care se poate dovedi dificilă dacă aveți hipotiroidism.

Dacă luați medicamente pentru hipotiroidie, asigurați-vă că le luați cu câteva ore înainte sau după ce mâncați alimente bogate în fibre pentru a evita interferența cu absorbția hormonului tiroidian sintetic.

Alimente zaharoase

Dacă aveți hipotiroidism netratat sau insuficient tratat, metabolismul dumneavoastră poate încetini. Acesta este motivul pentru care creșterea în greutate este frecventă la persoanele cu această afecțiune.

Dieteticienii recomandă evitarea alimentelor care conțin mult zahăr, deoarece acestea conțin, de asemenea, o mulțime de calorii cu minimum sau deloc nutrienți. În mod ideal, reduceți aportul general de zahăr sau încercați să eliminați complet zahărul din alimentație, cu excepția unor zaharuri naturale care se găsesc în fructe.

Matei Ecaterina

Matei Ecaterina are diploma de absolventă a Facultății de Management Economic din cadrul ASE București. Cu o experiență vastă de peste 10 ani în domeniul presei scrise, se distinge prin cunoștințele dobândite și capacitatea de a lucra într-un mediu dinamic și provocator. Ecaterina are o abordare bine fundamentată atât în managementul economic, cât și în comunicare și jurnalism.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel