Din cuprinsul articolului
Cum să curățați rapid și eficient toaleta de calcar – această întrebare îngrijorează absolut toată lumea. O toaletă acoperită cu calcar arată foarte neatractiv. În plus, depunerile groase de calcar reduc calitatea spălării și provoacă un miros neplăcut din toaletă.
Cum să preveniți depunerile de calcar
Depozitele de calcar se formează în toaletă din cauza apei tari de la robinet. Pietrele din urină și resturile alimentare aruncate în toaletă contribuie, de asemenea, la formarea plăcilor dure.
Este mai bine să preveniți apariția calcarului în avans, deoarece dacă a apărut deja, stratul de depuneri va crește rapid. Și, dimpotrivă, placa nu se depune pentru o lungă perioadă de timp pe o toaletă curată.
Pentru a preveni depunerile, este recomandat să instalați filtre de apă, să utilizați tablete speciale pentru rezervor sau produse care sunt atașate sub marginea toaletei.
Utilizarea constantă a tabletelor și blisterelor protejează bine toaleta de calcar.
Cum să curățați corect toaleta
Dacă placa s-a format deja, va trebui să curățați bine toaleta. Nu toată lumea știe că este mai bine să curățați toaleta de calcar în absența apei.
Curățați corect toaleta de placă în următoarea ordine:
- opriți apa din toaletă;
- goliți apa din rezervor;
- astfel încât să nu existe apă în toaletă, împingeți-o afară cu mișcări energice ale pistonului sau scoateți-o cu lingura;
- cu ajutorul unei perii, aplicați detergentul pe întreaga suprafață interioară a toaletei și lăsați timp de o oră
- spălați placa înmuiată cu o perie.
Atunci când curățați toaleta de placă și calcar, nu trebuie să îndepărtați placa cu obiecte metalice pentru a evita zgârierea toaletei.
Cum să curățați o toaletă de placă
Ce să alegeți pentru curățarea toaletei? Acestea pot fi fie geluri și pulberi gata preparate, fie remedii naturale făcute în casă:
- oțet;
- sifon;
- acid citric.
Remedii casnice pentru toaletă
Cum să cureți o toaletă cu oțet
Turnați două căni de oțet încălzit la 50 de grade într-un vas de toaletă care nu are apă în el. Lăsați timp de 10 ore. Apoi periați depunerile de calcar și clătiți.
Dacă nu doriți să goliți vasul de toaletă de apă, puteți turna oțet sau puțină esență de oțet în vasul de toaletă cu apă. Lăsați timp de 10-12 ore, spălați cu o perie.
Acidul citric ajută la curățarea toaletelor
Folosim acid citric fără a mai goli apa. Turnați două plicuri de acid citric în toaletă, unul în rezervor. În trei-patru ore, o parte semnificativă a calcarului se va înmuia și tot ce rămâne este o frecare intensivă a toaletei cu o perie.