Sari la conținut

Oncolog: Aceasta este cea mai bună alimentație împotriva cancerului

peste la gratar
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Alimentație anti-cancer

Oncolog: Aceasta este cea mai bună alimentație împotriva cancerului

Mai mult de 4 din 10 tipuri de cancer sunt atribuite unor factori de risc modificabili, adică factori care trec prin mâinile noastre…, potrivit unui medic oncolog.

Meniu anti-cancer

Lori A. Alfonse, chirurg oncolog și profesor la Institutul de Cancer din Lehigh Valley Topper, recomandă un meniu „anti-cancer”.

Ea însăși, spune, că alege să mănânce în mod regulat scoici sotate sau somon, salată verde cu vinaigretă și un mic cartof copt cu smântână.

Scoicile și somonul sunt ambele bogate în acizi grași omega-3. Studiile științifice au descoperit că o dietă care include acizi grași omega-3 poate ajuta la reducerea riscului de cancer, deoarece ajută la prevenirea inflamației cronice. În plus, scoicile și somonul au magneziu – un nutrient care este, de asemenea, legat de prevenirea cancerului.

În ceea ce privește salata verde, nu este de mirare că acest aliment face parte din masa de prevenire a cancerului. Există o strânsă corelație între o dietă bogată în fibre și un risc mai scăzut de apariție a anumitor tipuri de cancer.

În cele din urmă, cartoful copt este un aliment sănătos, bogat în nutrienți, o sursă bună de carbohidrați, fibre, potasiu și fier.

Cum să mănânci ținând cont de prevenirea cancerului

paste cu sos de rosii si busuioc
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Dieta anticancer pe care dr. Lori A. Alfonse se bazează pe meniul ce include alimente care provin fie de la animale, fie din fructe, legume și cereale. După cum vă puteți imagina, lista este foarte lungă și oferă o mare varietate.

În același timp, sunt excluse alimentele procesate, care sunt pline de ingrediente greu de pronunțat chiar și să nu mai vorbim de înțelegerea de unde provin. Potrivit cercetărilor științifice, există o corelație directă între o dietă bogată în alimente foarte procesate și un risc crescut de anumite tipuri de cancer, inclusiv cancerul de colon și cancerul de sân.

Pe lângă reducerea la minimum a alimentelor prea procesate, Lori Alfonse recomandă și prioritizarea proteinelor.

„Sugerez oamenilor să-și mărească aportul de proteine ​​și să încerce să nu mănânce carbohidrați fără a le asocia cu o proteină. De exemplu, știu că oamenii iubesc pastele și unii oameni nu își pot imagina că trăiesc fără ele. Vă sugerez să tăiați porția în jumătate și să adăugați pui sau fructe de mare ”, notează el.

„De asemenea, recomand alternative mai sănătoase, precum soiurile de paste cu năut sau linte roșie. Dacă tot doriți să gustați biscuiți sau covrigei, adăugați niște brânză.

După cum notează medicul, o dietă bazată pe aceste modele poate ajuta la reducerea riscului de obezitate, ceea ce este la fel de important deoarece obezitatea este un factor de risc pentru multe tipuri de cancer. Persoanele cu obezitate au un risc crescut de a dezvolta 13 tipuri diferite de cancer.

Urmând sfaturile nutriționale ale lui Lori Alfonse, cu un echilibru de proteine, fibre și carbohidrați, faci un pas în fiecare zi pentru a-ți reduce riscul de cancer.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel