Din cuprinsul articolului
Dr. Mihaela Bilic vorbește pe pagina sa de socializare de unele fructe care îngrașă enorm, cu toate că sunt sănătoase. Fiți atenți la cantitate!
Nucile caju sunt o alegere populară pentru gustările dintre mese și pot fi găsite pe piață pe tot parcursul anului. Dar, în ciuda faptului că sunt considerate o gustare sănătoasă, unele persoane se tem să le mănânce din cauza valorii lor calorice.
Mihaela Bilic, medic nutriționist, a dezvăluit ce înseamnă o porție corectă de oleaginoase, cantitatea sigură pentru siluetă.
“Ce înseamnă o porție corectă de oleaginoase? 30 grame!!
Un astfel de ambalaj, care să conțină o porție corectă, nu mai există decât în avion. Când cumperi semințe, migdale, alune, fistic sau caju de la supermarket, punga are minim 100 g și peste 600 calorii. Chiar dacă sunt sănătoase, fructele oleaginoase îngrașă foarte tare! Atenție mare la cantitate, mâncați cât încape într-o palmă”, a scris dr. Mihaela Bilic pe Facebook.
Ce dietă ține Mihaela Bilic
Medicul Mihaela Bilic a dezvăluit recent ce dietă ține și cum reușește să se mențină în formă fără a renunța șa micile plăceri.
Dietă Mihaela Bilic. „Pentru mine nu este o dietă, ci un stil de viață. Bugetul meu de calorii este foarte mic și atunci prefer că îl cheltuiesc pe tot la o masă de seară, care să fie satisfăcătoare. Senzația de foame se educă asemenea unui mușchi. Pe o scară de la 0 la 10, trebuie să învățăm să mâncăm doar când ne este foame de nota 7. Pe parcursul zilei, beau cafea cu lapte, iaurt sau supă, iar la masa de seară mă răsfăț cu carne, salată și garnitură”, a spus Mihaela Bilic pentru viva.ro.
„Eu mănânc din toate și fac un efort să mănânc puțin. Nu am niciun fel de interdicții. Merg pe principiul: doza face otrava. Atâta vreme cât nu abuzezi cu cantitatea, totul este sănătos. Parizerul, merdenelele și cartofii prăjiți sunt câteva dintre slăbiciunile mele”, a mai spus medicul nutriționist.
„Pentru mine nu este o dietă, ci un stil de viață. Bugetul meu de calorii este foarte mic și atunci prefer că îl cheltuiesc pe tot la o masă de seară, care să fie satisfăcătoare. Senzația de foame se educă asemenea unui mușchi. Pe o scară de la 0 la 10, trebuie să învățăm să mâncăm doar când ne este foame de nota 7. Pe parcursul zilei, beau cafea cu lapte, iaurt sau supă, iar la masa de seară mă răsfăț cu carne, salată și garnitură”, a spus Mihaela Bilic pentru viva.ro.
„Eu mănânc din toate și fac un efort să mănânc puțin. Nu am niciun fel de interdicții. Merg pe principiul: doza face otrava. Atâta vreme cât nu abuzezi cu cantitatea, totul este sănătos. Parizerul, merdenelele și cartofii prăjiți sunt câteva dintre slăbiciunile mele”, a mai spus medicul nutriționist.