Din cuprinsul articolului
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe toți în cele din urmă. Dar există un lucru simplu pe care îl poți face în fiecare zi care poate îmbunătăți puterea creierului și poate restabili sănătatea cognitivă până la punctul în care creierul tău funcționează ca și cum ar fi cu câțiva ani mai tânăr.
Studiu pentru sănătatea cognitivă
Un studiu pe oameni de vârstă mijlocie (40-65 de ani) care pur și simplu făceau „mișcări de zi cu zi”, care nici măcar nu trebuiau să fie exerciții viguroase, ci lucruri precum plimbarea câinelui sau treburile casnice, a arătat o îmbunătățire a funcției creierului după aceea.
Îmbunătățirea vitezei de procesare cognitivă a fost echivalentă cu o persoană mai tânără cu patru ani. După cum spune liderul studiului Jonathan Hakun, profesor asistent de neurologie și psihologie la Penn State și Penn State College of Medicine: Nu trebuie să mergeți la sala în fiecare zi pentru a experimenta toate beneficiile potențiale ale activității fizice.
Sănătatea pe termen lung a creierului
Fiecare mișcare este importantă. Mișcarea zilnică este considerată o sursă de activitate fizică acumulată, care este un stil de viață sănătos și are un impact direct asupra sănătății cognitive. Sănătatea pe termen lung a creierului se poate îmbunătăți ca urmare a exercițiilor fizice.
Cu siguranță, viteza procesării cognitive a crescut după ce participanții au raportat că au fost mai activi fizic.
Aceasta înseamnă pur și simplu încorporarea mișcării în ziua de lucru obișnuită: lucruri precum întâlnirile de mers pe jos, precum și vorbirea la telefon. Depunând eforturi pentru a vizita ocazional cunoștințele și colegii la biroul în care lucrează în loc să apeleze video.
Mergând două stații în loc să luați autobuzul. În concluzie, chiar nu cred că este doar un substitut pentru exercițiile serioase. Este, de asemenea, o inspirație pentru a adăuga ceva simplu și plăcut în viața de zi cu zi. Încercați, merită să ne completați vârsta creierului. Devenim mai încet pe măsură ce îmbătrânim, atât fizic, cât și cognitiv.
Cu puțin mai mult efort, putem contracara acest lucru instantaneu prin mișcare. Este fascinant! Aproape toată lumea are potențialul de a face o plimbare scurtă sau o mișcare suplimentară pentru a stimula funcția cognitivă.