Din cuprinsul articolului
Curățarea regulată a mașinii dvs. de spălat este esențială. Reziduurile de detergent, murdăria și mucegaiul se acumulează acolo și împiedică spălarea eficientă și pot chiar deteriora unitatea.
De asemenea, un miros neplăcut poate începe să provină de la mașina de spălat, motiv pentru care mulți oameni caută modalități eficiente de a o împrospăta. Produsele pe care le avem la îndemână acasă pot fi utile în acest scop. Află cum să scapi de mucegai și de mirosul neplăcut.
Cum să cureți o mașină de spălat?
Mirosurile neplăcute care provin din tamburul mașinii de spălat sunt un semn că în el au apărut mucegaiuri și bacterii. De unde au apărut acestea? Din cauza lipsei de curățare regulată, am contribuit la dezvoltarea lor. Atunci când folosiți frecvent aparatul, reziduurile de detergent și murdăria încep să se acumuleze în interior. Combinate cu umiditatea, căldura și lipsa circulației aerului, acestea creează condițiile perfecte pentru dezvoltarea ciupercilor și microorganismelor. Prezența lor este responsabilă de mirosul caracteristic de mucegai care provine de la mașina de spălat și se depune pe țesături.
Pentru a elimina problema mirosului, mașina de spălat trebuie curățată, dezinfectată, iar calcarul îndepărtat. Nu este atât de complicat pe cât pare – pentru a le face pe toate trei, avem nevoie doar de un remediu discret și ieftin pe care cu toții îl avem deja acasă: bicarbonatul de sodiu obișnuit.
Acest produs este foarte eficient și, spre deosebire de oțet, care este uneori acuzat că dăunează garniturilor, este sigur pentru părțile delicate ale mașinii de spălat. Dacă sunteți proprietarul norocos al unui model echipat cu un mod de autocurățare, nici măcar nu aveți nevoie de bicarbonat de sodiu – trebuie doar să porniți aparatul la programul corespunzător. Ce se întâmplă dacă mașina dvs. de spălat nu are un mod de autocurățare?
Curățarea sertarului pentru detergent
Începeți prin a curăța cu atenție compartimentele pentru detergent cu o perie. O mulțime de reziduuri de săpun se adună acolo și formează aglomerări care înfundă duzele, alimentând cu apă tamburul. Pentru a face această treabă mai ușoară, putem pulveriza interiorul cu suc de lămâie, câteva picături de detergent de vase sau putem presăra abundent cu indispensabilul bicarbonat de sodiu.
Curățarea tamburului mașinii de spălat
În pasul următor, ne ocupăm de componentele interne ale aparatului. Turnați aproximativ o cană de bicarbonat de sodiu în dozatorul de detergent și adăugați câteva picături din uleiul esențial preferat. Setați aparatul să spele la cea mai mare temperatură posibilă și porniți-l pe programul cel mai lung. Nu umpleți mașina de spălat cu haine. Când programul s-a terminat de rulat, lăsați-l să se usuce complet. Deschideți ușa care duce la tambur și la sertarul pentru detergent.
Curățarea filtrului
Nu uitați să verificați filtrele. Acestea colectează păr, scame, conținutul buzunarelor pe care uităm să le golim și alte astfel de resturi. Înfundarea lor poate duce la o acumulare de apă, înfundând pompa de scurgere și, în consecință, deteriorând mașina de spălat. Filtrul este de obicei situat în partea din față a mașinii de spălat, sub tambur, la marginea inferioară a acestuia. Pentru a-l scoate, de obicei trebuie să îl răsuciți și să îl trageți spre dvs. Înainte de a deșuruba filtrul, acoperiți podeaua băii cu un prosop. Dacă filtrul este curat, spălați-l pur și simplu cu apă caldă și detergent de vase. Dacă este acoperit cu un strat de calcar, este o idee bună să îl înmuiați într-o soluție de apă și bicarbonat de sodiu.
Curățarea garniturilor
După curățarea filtrelor și a tamburului, puteți începe să lucrați la garnituri. Umpleți golurile acestora cu un strat gros de bicarbonat de sodiu și apoi pulverizați totul cu apă caldă. Ștergeți partea de cauciuc cu o cârpă uscată și curată. În cazul petelor vizibile de mucegai, utilizați un înălbitor mai puternic care va ucide ciuperca în câteva minute. Cu toate acestea, asigurați-vă că NU îl combinați cu substanțe acide precum oțetul sau acidul citric.