Din cuprinsul articolului
Potrivit unui medic, există două semne foarte comune că cartofii dumneavoastră ar putea fi periculoși sau, cel puțin, v-ar putea îmbolnăvi.
Un medic generalist din Singapore, Dr. Samuel Choudhury, le-a spus celor 216 000 de urmăritori ai săi de pe Instagram să evite cartofii cu muguri încolțiți și pe cei care au devenit verzi.
Ca o dovadă de prudență, el a relatat povestea unei femei care a ajuns la Urgențe după ce și-a satisfăcut pofta de piure de cartofi.
Avertismentul unui medic. Cartofii prezintă aceste semne subtile? NU îi mâncați
Medicii au asociat vărsăturile și durerile de cap puternice cu cartofii, despre care Dr. Choudhury a sugerat că prezentau o nuanță verde care poate conține substanța nocivă solanină.
În cazul ingerării unei cantități prea mari, a avertizat el, aceasta poate duce la dureri de cap, diaree, vărsături și, în unele cazuri, chiar la deces.
Toxina poate fi, de asemenea, prezentă în lăstari atunci când aceștia au fost expuși la un mediu luminos și umed timp de o săptămână sau două.
În timp ce unii vă sfătuiesc să curățați părțile verzi / să tăiați germenii – ar fi mai bine să cumpărați cartofi noi pentru a fi în siguranță
Dr. Choudhury a declarat că cel mai bun lucru este să „greșiți în privința precauției” și să puneți cartofii în cauză la compost.
În legenda videoclipului său, el a recomandat: „Aveți grijă (unde) îi depozitați – păstrați-i în întuneric. Solanina este, de asemenea, concentrată în zona ochilor / a germenilor. În timp ce unii vă sfătuiesc să curățați părțile verzi / să tăiați germenii – ar fi mai bine să cumpărați cartofi noi pentru a fi în siguranță”.
Mulți din secțiunea de comentarii nu au fost convinși de sfatul medicului.
Un alt utilizator @refuoe_t a fost de acord: „Wow! Sunt Die Hard. Am mâncat cartofi verzi și cartofi germinați de atâtea ori, nu m-am îmbolnăvit niciodată.”