Din cuprinsul articolului
Ploșnițele sunt insecte mici, plate, de culoare maro. Deși mușcăturile de ploșnițe nu sunt dureroase, ele se transformă în bătături inestetice.
Pot provoca mâncărime, iritații cutanate și disconfort la nivelul pielii.
Semne de infestare a casei cu ploșnițele de pat
După ce intră în casele oamenilor, ploșnițele se ascund prin covoare și saltele, lăsând în urma lor pete mici de sânge și fecale pe lenjeria de pat sau pe pielea oamenilor. Uneori, infestația cu ploșnițe poate fi însoțită de un miros neplăcut, emis de secrețiile lor.
Când vremea se răcește, ploșnițele se strecoară în case, de la sfârșitul verii până în toamnă. Caută locuri calde unde să se adăpostească pentru lunile mai reci. De asemenea, îi puteți vedea primăvara, pe măsură ce ies dintr-o stare asemănătoare cu hibernarea. Sunt atrași de sursele de hrană, inclusiv de fructe și legume.
Ploșnițele pot intra în casa ta prin diferite metode, fie că se ascund prin bagaje și haine, ori se strecoară printre pernele de la canapea sau pat.
Ploșnițele de pat trăiesc în grupuri în locuri ascunse, dar favoritele lor sunt saltelele, somierele și ramele de pat, acolo unde se pot piti suficient de ingenios încât să ciupească oamenii, pe timp de noapte.
Trucul genial prin care poți scăpa de ploșnițele de pat
Usturoiul respinge gândacul puturos și este un factor natural de descurajare. Creați-vă propriul spray cu usturoi, amestecând două căni de apă și patru lingurițe de pudră de usturoi și pulverizați pervazul ferestrelor și ușile.
Acoperiți fundul unui borcan cu detergent de vase, apoi adăugați apă caldă pentru a umple borcanul pe jumătate. Puneți soluția sub insectă și, cel mai probabil, va cădea singură în apă și se va îneca.
De asemenea, puteți pulveriza o soluție de apă cu detergent pe ferestre, uși și crăpăturile în care se pot strecura insectele mirositoare. Combinați 1 litru de apă caldă cu 180 ml de detergent de vase și agitați bine de tot înainte de pulverizare. Soluția va deshidrata insectele care trec prin ea și, în cele din urmă, le va ucide.
Alte trucuri care te scapă de gândacii urât mirositori
Nu aveți nevoie de produse scumpe pentru a scăpa de insectele nedorite.
- Folosiți un aspirator pentru a curăța toate suprafețele din casa dumneavoastră, inclusiv saltelele. De preferat, folosiți un aspirator cu saci de unică folosință. Aruncați sacul după fiecare utilizare. Dacă nu este de unică folosință, curățați-l foarte bine, pentru a evita reinfestarea cu ploșnițe.
- Dacă găsiți semne de infestare pe salteaua patului luați măsuri pentru a scăpa de ele și pentru a preveni revenirea acestora.
- Ploșnițele pot fi ucise prin spălarea lenjeriei de pat la cel puțin 60°C. Lenjeria de pat, hainele din casă și perdelele trebuie toate curățate, folosind apă caldă. Apoi, țesăturile trebuie uscate la cea mai înaltă setare a uscătorului.
- Utilizați o perie dură pentru a freca cusăturile saltelelor. În acest fel, veți putea îndepărta ouăle ploșnițelor, înainte de a da cu aspiratorul patul și zonele din jur.
- Învelește salteaua cu o husă cu fermoar pentru a împiedica insectele să intre sau să iasă. Ploșnițele pot trăi până la un an fără să se hrănească.
„Dacă salteaua este infestată poate ar fi mai bine să îți iei una nouă. Însă mare grijă să scapi de ploșnițele din restul casei, astfel îți vor infesta și noua saltea.
De asemenea, se folosesc și tratamente chimice pentru a scăpa de ploșnițe. Este important însă să folosești produse care pot fi utilizate în siguranță în dormitor, pe saltea și lenjerie. Cel mai sigur este să angajezi profesioniști cu experiență în acest domeniu pentru exterminarea ploșnițelor”, notează cei de la ego.ro.