Sari la conținut

Seniorii care vor primi o pensie mai mică sau DELOC în noiembrie. Explicația Casei de Pensii

Pensionari
Sursa foto: pexel.com
Noua lege a pensiilor

Din cuprinsul articolului

În luna noiembrie, unii pensionari din România s-ar putea confrunta cu întârzieri sau reduceri temporare ale pensiilor, datorită problemelor legate de sistemul informatic utilizat de Casa Națională de Pensii pentru recalculare conform noii legi a pensiilor. Conform Newsweek, modificările legislative și erorile apărute în sistemul de calcul au afectat procesul, determinând întârzieri semnificative în emiterea deciziilor actualizate pentru pensionari.

Mai mult, recalcularea implică o evaluare amănunțită a dosarelor, inclusiv pentru categoriile speciale, cum ar fi pensiile de urmaș și pensiile internaționale, a căror procesare este preconizată să fie finalizată abia săptămâna viitoare. Această situație afectează direct și cererile de revizuire ale pensionarilor care contestă deciziile emise recent.

Procesul de recalculare completă a pensiilor ar putea dura până spre sfârșitul anului, iar pe termen scurt, aceste întârzieri și erori în sistemul informatic riscă să afecteze stabilitatea veniturilor lunare ale pensionarilor în luna noiembrie.

pensie anticipata
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Ce spune Casa de Pensii

„Ținând seama de preocuparea și implicarea totală a echipei care asigură – împreună cu specialiștii Casei Naționale de Pensii Publice – realizarea aplicațiilor informatice de stabilire și plată a pensiilor, ca parte a sistemului informatic integrat al CNPP, apreciem că aplicația informatică va fi implementată în cel mai scurt timp posibil.

La acest moment, Casele teritoriale de pensii înregistrează dosarele, le analizează, urmând să finalizeze deciziile pe baza noii aplicații informatice, în ordinea depunerii cererilor de pensionare.

Față de termenul de soluționare de 45 de zile prevăzut de lege, se va proceda cu celeritate la emiterea deciziilor pentru dosarele depuse începând cu luna septembrie.Asigurăm pe toți beneficiarii sistemului public de pensii de faptul că depunem toate eforturile pentru soluționarea cu profesionalism a tuturor solicitărilor adresate instituției noastre”, a spus Casa de Pensii, potrivit Newsweek.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel