Sari la conținut

Aproape 80% dintre copiii români preferă să doarmă în patul părinților, deși au propria lor cameră. STUDIU

copii
Sursa foto: IKEA
Copii romani prefera sa doarma in patul parintilor

Copiii români preferă să doarmă cu părinții. Joaca și somnul de calitate sunt elemente esențiale pentru dezvoltarea și starea de bine a copiilor, în timp ce jocul le îmbogățește viața, le aduce bucurie și îi ajută să învețe lucruri noi, somnul de calitate contribuie la o dezvoltare sănătoasă.

Pornind de la aceste două elemente vitale, IKEA lansează colecția SKOGSDUVA, concepută pentru a transforma camera copiilor într-un spațiu relaxant, vesel și creativ, care să susțină atât învățarea prin joc, cât și odihna de calitate.

copii
Sursa foto: IKEA

Importanța jocului în dezvoltarea copiilor

Raportul global IKEA Play 2024 evidențiază importanța jocului în dezvoltarea copiilor, în contextul în care 90% dintre copiii chestionați au spus că se simt mai fericiți atunci când se joacă, iar majoritatea părinților recunosc rolul esențial al acestuia în bună starea copiilor.*

„IKEA își dorește să ofere noi soluții creative pentru a face din camera copilului un spațiu cât mai vesel și plin de viață. Integrarea jocului în rutina zilnică a unei familii reprezintă o modalitate ușoară de a adăuga o notă veselă în viața de zi cu zi.

Prin lansarea colecției SKOGSDUVA, dorim să inspirăm familiile să aducă la un numitor comun dorințele și necesitățile din această rutină zilnică, prin integrarea jocului și a poveștilor în spațiul de odihnă.

Spre exemplu, o pernă este un buștean, un halat de baie te poate transforma într-o pisică sălbatică, iar desenele de pe husa pilotei pot inspira povestea de seară, făcând din ora de culcare un moment așteptat cu nerăbdare”, afirmă Maria Törn, Range Area Manager Children, IKEA of Sweden.

Inspirată de vegetația și animalele sălbatice din pădurea scandinavă, colecția SKOGSDUVA cuprinde peste 20 de produse educative, inspiraționale și practice, realizate pentru a încuraja creativitatea, comunicarea și interacțiunea socială. Totodată, colecția îi ajută pe copii să exploreze și să afle lucruri noi într-un mod relaxant, ajutându-i să adoarmă cât mai ușor.

Copiii români preferă să doarmă în patul părinților, noaptea

Deși 71% dintre copiii din România au propriul dormitor, după cum arată studiul IKEA SEE Obiceiuri legate de somn în Europa de Sud-Est, 78% dintre ei caută uneori pe timpul nopții confortul din patul părinților, ceea ce ar putea semnala nevoia lor de siguranță.

Pentru copiii care se simt anxioși noaptea sau se tem de întuneric, jucăriile de pluș și pernele colecției au un dublu rol – pe de o parte, completează povestea de seară, iar pe de altă parte, le oferă siguranță pe timpul somnului.

Un alt aspect relevat al studiului IKEA SEE este faptul că, în medie, 57% dintre părinții din Europa de Sud-Est (România, Croația, Slovenia și Serbia) sunt principalii responsabili pentru ordinea și curățenia din dormitorul copiilor, România înregistrând cel mai mare procent, respectiv 76%.

Ținând cont de acest aspect, colecția SKOGSDUVA propune soluții de depozitare amuzante, care ajută la o mai bună organizare a spațiului în camera copiilor și transformă acțiunea în sine într-un moment distractiv.

Colecția SKOGSDUVA este disponibilă atât în magazinele IKEA din București și Timișoara, cât și online, scopul său fiind de a invita familiile să se bucure de o călătorie magică prin pădurea suedeză,  din confortul propriei case.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel