Sari la conținut

Ce beneficii au şi câți bani primesc donatorii de sânge în România?

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Până la 1 ianuarie 2024, donatorii primeau doar 67 de lei în bonuri de masă. În plus față de acest gest altruist, donatorii beneficiază de anumite avantaje, ca o recompensă pentru efortul lor și ajută la încurajarea altora să doneze sânge.

Creștere semnificativă a valorii unui tichet de masă pentru donatorii de sânge

Începând din 1 ianuarie 2024, se va înregistra o creștere semnificativă a valorii unui tichet de masă pentru donatorii de sânge, de la suma actuală de 9,75 lei, la noua valoare de 40 de lei.

Printre beneficii se mai numără:

– adeverință pentru transport, redus cu 50% pe metrou și RATB;

– zi liberă, plătită, de la muncă, sau adeverință pentru școală/facultate;

– bonuri de masă în valoare de 280 lei, valabile până la sfârșitul anului;

– o dată pe an donatorii pot face un set complet de analize de sânge, gratuit. Acestea se fac  la Centrul de Transfuzie Sanguină (la minim 1 lună distanță față de ultima donare);

– românii care donează sânge de cel puțin trei ori pe an pot beneficia de o reducere a impozitului pe clădiri și terenuri, scrie infofinanciar.ro.
Conform normelor medicale, un bărbat poate să doneze sânge de 5 ori pe an, iar o femeie de 4 ori. Intervalul de timp între două donări nu poate fi mai mic de 8 săptămâni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel