Sari la conținut

Atenție! Aceste 3 produse de uz casnic pot crește riscul Alzheimer. Toată lumea le folosește

bolii Parkinson
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Produse de curatenie

Produse de uz casnic care cresc riscul Alzheimer. Lucrurile cu care curățăm și respirăm, vin cu precauții din ce în ce mai mari pentru unii consumatori, potrivit cercetărilor.

O organizație a identificat 2.000 de substanțe chimice comune de uz casnic care sunt asociate cu riscurile pentru sănătate, cum ar fi bolile respiratorii, perturbarea hormonilor, pericol pentru sistemul nervos, riscul de cancer de vârf și subminarea stării de bine în alte moduri.

Sănătatea creierului apare ca unul dintre aceste pericole. Un nou studiu realizat de cercetătorii de boli cronice din China a identificat trei produse speciale de uz casnic care pot crește riscul de boală Alzheimer.

Cele trei produse de uz casnic care cresc riscul de Alzheimer

Publicat recent în revista Cell, studiul a compilat date din Studiul de longevitate sănătoasă longitudinală chineză din 2018 pentru a analiza relația dintre opt categorii majore de produse gospodărești și riscul de depreciere cognitivă la adulți cu vârsta de 65 de ani și mai mare.

Produsele incluse în analiză au fost:

  • insecticide
  • repelenți
  • agenți anti-carii (produse utilizate pentru a preveni cavitățile din dinți, cum ar fi fluorul)
  • purificatoare de aer
  • parfumuri de cameră
  • dezinfectanți
  • curățători de toaletă
  • produse de îndepărtarea uleiului.

Pe scurt, studiul a constatat că utilizarea în mod regulat a produselor de curățare dezinfectante, a odorizantelor de cameră și a produselor pentru prevenirea cariilor dentare, toate păreau să contribuie la declinul cognitiv la adulții vârstnici.

Utilizatorii mai frecvenți, risc mărit de demență

Cercetătorii au remarcat, de asemenea, că expunerea combinată la mai multe dintre aceste trei substanțe chimice a crescut și mai mult riscul de demență, iar utilizatorii mai frecventi au văzut cel mai mare risc.

Deși se crede că multe substanțe chimice de uz casnic prezintă cel mai mare risc pentru sănătate pentru copii și animale de companie, acest studiu evidențiază faptul că chiar și expunerea târzie la anumite substanțe poate avea un efect notabil asupra riscului de demență.

Și, după cum subliniază cercetătorii, oamenii își petrec mai mult de 90% din timpul lor în interior. În medie, mulți seniori, eventual, petrec și mai mult timp în interior decât tineri.

„Impactul calității aerului interior asupra stării de sănătate nu poate fi ignorat”, au concluzionat cercetătorii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel