Sari la conținut

Klaus Iohannis, mesaj de ziua Asistenților Medicali „Să investim continuu în forța de muncă”

Klaus Iohanis
Sursă foto: EVZ
Klaus Iohanis, despre mediu

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia celebrării a 125 de ani de la înființarea Consiliului Internațional al Asistenților Medicali, subliniind importanța contextului actual, marcat de crize globale, precum conflictele și schimbările climatice, care exercită o presiune crescândă asupra sistemelor de sănătate. În acest cadru dificil, Iohannis a evidențiat necesitatea investițiilor constante în forța de muncă din domeniul sănătății, în special în asistenții medicali, care joacă un rol esențial în menținerea și îmbunătățirea serviciilor medicale.

El a subliniat că, în fața provocărilor tot mai mari, dezvoltarea și susținerea personalului medical devin vitale pentru a asigura funcționarea eficientă și durabilă a sistemelor de sănătate, oferindu-le resursele și sprijinul necesar pentru a face față noilor amenințări și nevoi ale societății.

”Urez bun venit tuturor participanţilor la acest eveniment care celebrează un moment semnificativ în susţinerea globală a profesiei de asistent medical. Prezenţa dumneavoastră aici subliniază deopotrivă devotamentul faţă de această profesie, dar şi spiritul de solidaritate internaţională în faţa provocărilor comune din domeniul sănătăţii”, a transmis şeful statului.

”În timpul mandatelor mele de preşedinte, am apreciat constant devotamentul asistenţilor medicali din România, conferindu-le în numeroase ocazii Ordinul «Meritul Sanitar» ca semn de recunoaştere pentru contribuţia lor valoroasă la sănătatea cetăţenilor, mai ales în momentele critice ale pandemiei, când s-au aflat în prima linie.

Totodată, vreau să subliniez şi intervenţiile umanitare ale asistenţilor medicali români la nivel internaţional, care reflectă dedicarea şi profesionalismul lor. Înaltul Patronaj acordat acestui eveniment confirmă încă o dată aprecierea noastră pentru valorile în slujba cărora vă desfăşuraţi activitatea”, a mai transmis Iohannis.

„Trebuie să ne asigurăm că asistenţii medicali beneficiază de condiţii adecvate”

Președintele Iohannis a mai declarat că ”traversăm o perioadă dificilă, marcată de conflicte şi schimbări climatice, care pun o presiune tot mai mare asupra sistemelor de sănătate.”

Însă, dincolo de această rezistenţă extraordinară, este esenţial ca autorităţile să susţină activ dezvoltarea durabilă a acestei profesii, asigurând tot ce este necesar pentru acordarea de îngrijiri de cea mai bună calitate. Este responsabilitatea noastră să onorăm aceste eforturi şi să sprijinim transformarea sistemului de sănătate, pentru a le oferi profesioniştilor din acest domeniu ajutorul de care au nevoie”, a mai afirmat şeful statului în mesaj.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel