Din cuprinsul articolului
Nutriţioniştii spun că una dintre cele mai ușoare moduri de a îmbunătăți felul în care mănânci este să înveți să recunoști cele mai nesănătoase alimente și să le înlocuiești cu alternative mai bune.
Într-un videoclip pe TikTok, Rojas menționează că numărul cazurilor de cancer în rândul tinerilor a crescut cu 80% în ultimii ani, afectând organe precum sânul, colonul, pancreasul, endometrul și stomacul. Potrivit lui, această creștere este legată de nivelurile ridicate de insulină, care acționează ca un „stimulent puternic al creșterii celulelor canceroase”.
Efectele zahărului și făinii rafinate
Cardiologul explică faptul că un consum excesiv de zahăr și de produse care conțin făină rafinată — cum ar fi sucurile, cerealele, pâinea albă și produsele de patiserie — nu este doar asociat cu cancerul, ci este și responsabil pentru boli precum diabetul, hipertensiunea și problemele cardiovasculare.
Rojas subliniază necesitatea de a reduce sau elimina aceste alimente din dietă pentru a preveni problemele de sănătate pe termen lung, potrivit sursei citate de g4food.ro.
Nevoia schimbării obiceiurilor alimentare
În ciuda avertismentelor, zahărul și făina rafinată rămân comune în dieta multor tineri. Această normalizare face ca efectele lor nocive să treacă neobservate. Rojas accentuează importanța conștientizării acestor efecte și sugerează realizarea de schimbări în dietă.
Modificarea obiceiurilor alimentare, prin eliminarea sau reducerea zahărului și a făinii rafinate, este esențială pentru a avea grijă de sănătate și a diminua riscul de a dezvolta boli grave în viitor.
Exemple de alimente nocive
- Băuturi răcoritoare
- Gustări sărate și pline de zaharuri
- Înghețată
- Hamburger
- Mâncare la conservă
- Ketchup
- Maioneză
- Pâine alba
- Cereale aromate
Explozie de cazuri de cancer la nivel mondial
Noile estimări făcute de experţii Organizației Mondiale a Sănătății relevă că numărul cazurilor de cancer la nivel global va ajunge la 35 de milioane în 2050. Este vorba despre o creștere de 77% față de cele 20 de milioane de cazuri diagnosticate anul trecut.