Sari la conținut

Prognoza ANM pentru toată țara în perioada 21-27 octombrie. Va fi foarte de frig pentru această perioadă în 12 județe, alte 4 se vor confrunta cu instabilitatăți

meteo
Sursă foto: ProActual
Vreme rece pentru octombrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) utilizează prognozele furnizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) pentru a face estimări pe termen lung referitoare la temperaturi și precipitații. Aceste estimări se bazează pe media săptămânală a abaterilor față de valorile normale înregistrate în perioada 2004-2023.

Vremea se răceşte la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie, înregistrându-se temperaturi mai scăzute decât cele obişnuite pentru această perioadă, dar apoi se încălzeşte din nou.

Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni

Meteorologii ANM au actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, perioada 21 octombrie – 18 noiembrie 2024.

Vremea se răceşte la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie, înregistrându-se temperaturi mai scăzute decât cele obişnuite pentru această perioadă, dar apoi se încălzeşte din nou.

La sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie, spun meteorologii, temperaturile vor fi mai mici decât cele normale pentru această perioadă, dar după acest interval se vor apropia de cele specifice perioadei, iar spre mijlocul lunii noiembrie chiar vor urca situa uşor peste acestea.

Vremea 21 – 28 octombrie

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar la nivelul întregii țări.

vremea
Sursă foto: Agro TV

Vremea 28 octombrie – 4 noiembrie

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile extracarpatice, dar și local deficitare în nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Vremea 4 – 11 noiembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Vremea 11 – 18 noiembrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel