Sari la conținut

Mai Sandu, mesaj tranșant: Votul  de la referendum ne va determina soarta

Maia Sandu
Sursa foto: captura TV Moldova1
Maia Sandu

Mai Sandu, mesaj tranșant pentru cetățenii din Republica Moldova. Cetățenii Republicii Moldova votează astăzi, 20 octombrie 2024, pentru un nou președinte, precum şi la un referendum privind integrarea europeană a ţării.

Alegeri cruciale în Republica Moldova

În acest context, Maia Sandu îndeamnă cetățenii să meargă la vot. A ceasta spune cât de important este votul fiecăruia: „Votul nostru de la referendum ne va determina soarta pentru multe decenii înainte”.

Maia Sandu
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

„Vreau mai întâi să fac un apel către cetățenii Republicii Moldova: dragi cetățeni, ieșiți la vot! În această duminică luăm două decizii importante pentru țara noastră. Luaţi două buletine de vot, votați la referendum și alegeți președintele Republicii Moldova pentru următorii patru ani. Votul nostru de la referendum ne va determina soarta pentru multe decenii înainte.

Dragi cetățeni din diaspora, ştiu că vă faceți griji pentru oamenii dragi rămași acasă. Ieșiți la vot, pentru ca cei dragi de acasă să poată trăi în pace în continuare.
Eu am votat anume pentru că moldovenii trebuie să își determine soarta, nu alții; nu banii murdari, nu minciunile, ci voința poporului. Eu am votat pentru ca Moldova să poată să se dezvolte în pace și libertate, pentru ca Moldova să poată să-și construiască viitorul pe care și-l dorește și pe care îl merită.

Ieșiți la vot! Votul fiecăruia este important. Nu este doar o ștampilă pe hârtie, este cuvântul tău pentru soarta ta, este alegerea pentru cum vei trăi începând cu ziua de mâine. Ieșiți la vot!”, îndeamnăMaia Sandu.

Banii murdari de care spuneați sunt de fapt influențele proruse și puterea de a cumpăra aici voturile în Republica Moldova, doamnă președinte?

„Instituțiile noastre au vorbit de-a lungul acestei campanii și înainte de campanie despre aceste încercări de a cumpăra voturile moldovenilor, despre încercările de a influența voturile moldovenilor. Noi vrem ca moldovenii să-și decidă soarta, de aceea îi îndemn pe toți cetățenii să iasă la vot și să voteze pentru viitorul lor și pentru viitorul copiilor lor”, a declarat Maia  Sandu.

Vă așteptați la acțiuni de destabilizare în această seară, proteste mâine?

„Instituțiile noastre au grijă ca aceste alegeri să se desfășoare în condiții pașnice, în ordine, și asta pe asta contăm. Dar cetățenii, așa cum spuneam, sunt cei care pot să determine soarta acestei țări și doar votul lor poate să determine cum va arăta Republica Moldova, doar votul lor poate să păstreze pacea și stabilitatea în Moldova”, mai spu e Maia Sandu.

E nevoie de peste un milion de voturi

vot
Sursă foto: arhivă doctorulzilei.ro

Doamnă președinte, aveți emoții cu privire la referendum? Pentru că în urmă cu 14 ani referendumul nu a trecut. Aveți nevoie de peste un milion de voturi pentru ca acesta să treacă.

Maia Sandu spune: „Referendumul cu privire la integrarea europeană este o decizie foarte importantă, este decizia moldovenilor, și eu am încredere în înțelepciunea moldovenilor. Moldovenii vor să trăiască în pace, Moldovenii vor să trăiască în libertate și vor să poată să-și decidă singuri soarta, să-și construiască țara așa cum cred ei mai bine”.

Credeți că veți câștiga din primul tur de scrutin?

„ Este decizia cetățenilor. Avem alegeri libere și democratice și deciziile le vom vedea puțin mai târziu. Acum e important ca toată lumea să iasă la vot. Mulţumesc!”, conchide  doamnă președinte, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel