Sari la conținut

Guvern dă mai mulţi bani la Fondul de Asigurări de Sănătate

bani
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Guvernul a aprobat suplimentarea limitei de credite bugetare aprobate pentru bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sociale de Sănătate (FNUASS) pe luna octombrie 2024.

Executivul precizează că suplimentarea bugetului FNUASS pe luna octombrie 2024, cu peste 612 milioane lei, este necesară pentru decontarea consumului de medicamente utilizate în programele naţionale de sănătate curative înregistrat în luna iulie 2024, suma reprezentând 73% din valoarea totală a acestui consum.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„În luna octombrie au fost decontate cu prioritate obligaţiile restante înregistrate la finele lunii septembrie, în sumă de 1,1 miliarde lei, rămase nedecontate din cauza limitei de credite bugetare”, se explică într-un comunicat citat de Agerpres.

De menţionat că săptămâna trecută Guvernul a aprobat trei memorandumuri de modificare an a limitelor de cheltuieli bugetare pentru Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Aproape 294 de milioane de lei pentru platforma IT a CNAS

Unul dintre memorandumuri a vizat suplimentarea limitei de credite de angajament pe luna octombrie pentru bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate (FNUASS) cu aproape 294 de milioane de lei.

Banii sunt necesari pentru refacerea PIAS (Platforma Informatică din Asigurările de Sănătate), un proiect care are o valoare totală de 587,7 milioane de lei și este finanțat cu fonduri din PNRR. CNAS trebuie să încheie contractul de achiziție publică în această lună, se mai arată în document.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel