Sari la conținut

Pregătește așa legumele pentru iarnă. Au un gust divin

legume
Sursă foto: Getty Images
Zarzavat pentru iarnă

SFAT practic pentru gospodine! Printre cele mai apreciate preparate de iarnă, pregătite iarna, se numără și zarzavatul pentru ciorbe și alte mâncăruri. Iată cum să obții un gust divin.

Poți combina morcovi, țelină și pătrunjel, taiate cuburi și sa le pui la congelator. Daca nu iti place gustul legumelor congelate, le poti găti cu un strop de ulei cu sare.

Pregătește așa legumele. Vor avea un gust cât mai apropiat de cel proaspăt

ciroba la prânz
Sursă foto: arhivă doctorulzilei.ro

Sau poti opta pentru o combinatie de ardei, rosii, morcov, patrunjel, pastarnac, telina si verdeturi, peste care le conservi in apa si sare, pentru un gust cat mai apropiat de cel proaspat.

Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării acestei conserve de legume, care nu ar trebui să lipsească din cămară.

 Ingrediente necesare

  • 1 kg de ardei multicolori, din toate soiurile;
  • 1 kg de morcovi;
  • 300 gr de păstârnac;
  • 300 gr de rădăcină de pătrunjel;
  • 300 gr țelină;
  • 3 kg de roșii;
  • 2 legături de pătrunjel verde;
  • 2 crenguțe de țelină;
  • 2 linguri cu sare pentru murături, neiodată.

Rețeta zarzavatului de legume

Mod de preparare:

Primul pas în prepararea rețetei constă în pregătirea legumelor. Procesul de spălare și curățare necesită mai mult timp, motiv pentru care îți recomandăm să te înarmezi cu răbdare.

Cum pregătești legumele pentru a le conserva?

Curăță morcovii, țelina, păstârnacul și pătrunjelul. Clătește-le cu apă rece și pune-le în site la scurs. După scurgere, toacă-le sau răzuiește-le, așa cum obișnuiești să le adaugi în ciorbe.

Spală și ardeii, apoi curăță-i și toacă-i după preferințe. Spală verdeața și las-o la scurs.

Pentru a curăța roșiile, mai întâi pune apa într-o cratiță pe foc până atinge punctul de fierbere. Scufundă roșiile în apă și lasă-le să se opărească pentru aproximativ un minut. Cu o spumieră, transferă roșiile în alt vas cu apă foarte rece. Este necesar acest pas pentru a stopa procesul termic. Apoi poți decoji roșiile. Le secționezi în jumătăți pentru a îndepărta cotoarele, apoi le toci în cuburi. Descoperă aici cum se prepară și rețeta de bulion de roșii cu ardei copți.

frunze de țelină
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Toacă mărunt și frunzele de țelină cu lujeri cu tot, dar și pătrunjelul verde.

Când ai toate legumele și verdețurile tocate, pune-le într-un bol încăpător, adaugă sarea și amestecă-le bine. Lasă-le 10-15 minute în bol pentru a pătrunde bine sarea în ele și a se forma lichid, potrivit catine.ro.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel