Sari la conținut

Ce probleme de sănătate are Kamala Harris. Raportul medical, asul din mâneca candidatei la preșidenția SUA

Kamaka Harris
Sursa foto: thehindubusinessline.com
Kamala Harris, candidata la preșidenția SUA

Kamala Harris, în vârstă de 59 de ani, care candidează împotriva republicanului Donald Trump, de 78 de ani, pentru Casa Albă, și-a făcut publice informațiile medicale sâmbătă, 12 octombrie.

Totul vine ca o încercare de a atrage atenția asupra refuzului lui Trump de a face același lucru, conform unui consilier al lui Harris.

Medicul vicepreședintei, Joshua Simmons, a menționat în raportul distribuit de Casa Albă că ultimul examen fizic al lui Harris, efectuat în aprilie, nu a relevat probleme majore de sănătate.

Kamala Harris, aptă medical pentru a fi preşedintele SUA

Dr. Joshua Simmons, medicul personal al lui Harris, a declarat că aceasta are „reziliența fizică și mentală excelentă” necesară pentru a îndeplini funcția de președinte.

„Ea deține rezistența fizică și mentală necesară pentru a îndeplini cu succes responsabilitățile președinției, inclusiv pe cele de șef al executivului, șef de stat și comandant suprem”, a scris medicul.

Kamala Harris menține un stil de viață activ și urmează o „dietă foarte sănătoasă”, în ciuda programului său aglomerat, nu fumează și consumă alcool cu moderație.

Vicepreședinta SUA are un istoric de alergii și urticarie, pentru care urmează un tratament de imunoterapie de trei ani. De asemenea, Harris poartă lentile de contact pentru miopie ușoară și are un istoric familial de cancer de colon, potrivit Reuters.

Echipa republicanului a publicat, mai apoi, o declaraţie prin care a spus că fostul preşedinte american este în stare perfectă pentru a ocupa funcţia. Trump, în vârstă de 78 de ani, a devenit cel mai în vârstă candidat din cursa electorală după ce Joe Biden s-a retras.

În noiembrie 2023, Trump a publicat o scrisoare de la medicul său, în care acesta susținea că fostul președinte este în „sănătate fizică și mentală excelentă”, însă fără a oferi detalii susținute, precum greutatea, tensiunea arterială sau nivelurile de colesterol.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel