Sari la conținut

Simona Halep primește despăgubiri după decizia TAS: câți bani va încasa

Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Simona Halep, fostul lider mondial în tenisul feminin, a primit o veste importantă după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a publicat motivarea deciziei privind suspendarea ei.

Pe 5 martie, TAS a redus suspendarea Simonei de la patru ani la doar nouă luni, dar motivarea oficială a fost publicată abia pe 10 octombrie 2024.

Simona Halep primește despăgubiri de la ITIA

Conform deciziei TAS, Simona Halep va primi din partea Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) suma de 20.000 de franci elvețieni (aproximativ 20.600 de euro) drept despăgubire pentru cheltuielile suportate în timpul procedurii de arbitraj.

Iată ce se precizează în motivarea publicată de TAS: „Agenţia Internaţională de Integritate în Tenis (ITIA) este obligată să îi plătească Simonei Halep suma de 20.000 CHF cu titlu de contribuţie la cheltuielile de judecată şi alte cheltuieli ale acesteia suportate în legătură cu această procedură de arbitraj.”

Suspendarea redusă și revenirea rapidă în circuit

Suspendarea Simonei Halep a început pe 7 octombrie 2022, iar reducerea acesteia la doar nouă luni a însemnat că românca a fost eligibilă să revină în circuit pe 6 iulie 2023. Această veste a permis revenirea rapidă a Simonei în competiții și în clasamentele WTA.

După decizia TAS și revenirea pe teren, Simona Halep a reușit să facă un salt spectaculos în clasamentul WTA, urcând 252 de locuri. Actualizată pe 7 octombrie, clasarea ei în WTA a adus-o pe locul 878, având acum 26 de puncte.

Acest salt în clasament vine după victoria obținută la turneul de la Hong Kong, unde a învins-o pe Arina Rodionova cu scorul de 6-2, 4-6, 6-4. Din păcate, în turul secund, Simona a fost învinsă de Anna Blinkova cu scorul de 2-6, 1-6.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel