Sari la conținut

Femeile peste 50 de ani pot consuma alcool?

consumul de alcool
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Consumul de alcool la femeile de peste 50 de ani

Femeile peste 50 de ani pot consuma alcool? Consumul de alcool este dăunător în principiu. Și cu atât mai mult pentru persoanele trecute de 50 ani. Și pentru femei, este mai bine să nu se gândească la asta. Aceste afirmații au fost confirmate recent încă o dată de un celebru medic nutriționist.

Expertul a dat un răspuns clar la întrebarea dacă oamenii, și în special femeile cu vârsta peste 50 de ani, pot consuma alcool.

Care sunt riscurile consumului de alcool la femei

consumul de alcool la femei
Sursa foto: arhivă doctorulzilei.ro

Potrivit medicului Rimma Moisenko, o femeie de peste 50 de ani nu ar trebui să bea alcool, nici măcar vin. Alcoolul, potrivit expertului, accelerează procesele metabolice la nivel celular, celula lucrează cu viteze mai mari, obosește mai mult și moare mai repede. Medicul recomandă eliminarea chiar și a consumului rar de băuturi alcoolice la vârste înaintate.

Efectul alcoolului asupra corpului feminin

Alcoolul agravează starea pielii: deshidratează țesuturile și privează pielea de vitamine și nutrienți. Din acest motiv, pielea devine moale, uscată, îmbătrânește rapid și își pierde culoarea naturală. De asemenea, sub influența etanolului, funcțiile de protecție și restaurare ale epidermei sunt slăbite.

Alcoolul este bogat în calorii

Este posibilă creșterea în greutate mai mare, deoarece alcoolul este bogat în calorii. Aproximativ două pahare de vin sunt echivalente în calorii cu un hamburger. Femeile care suferă de alcoolism se trezesc adesea noaptea, somnul lor este agitat și sensibil. Sub influența etanolului, faza de somn REM este scurtată, ceea ce provoacă vise urâte și oboseală a organismului.

Alcoolul deprimă sistemul nervos central

După ce au consumat alcool, femeile au mult mai multe șanse să uite ce s-a întâmplat. Dacă o cantitate mică de alcool se relaxează, atunci depășirea dozei permise provoacă instabilitate emoțională și vulnerabilitate psihologică. Este un fapt binecunoscut că femeile însărcinate și care alăptează nu ar trebui să bea alcool.

Menopauza prematură

Consumul de alcool poate provoca menopauza prematură. Etanolul crește unele efecte secundare ale menopauzei, cum ar fi transpirațiile nocturne; alcoolul vă poate perturba ciclul menstrual. În plus, abuzul de alcool crește riscul de cancer de sân și alte tipuri de cancer – ficat, intestin, esofag, laringe. Riscul de a dezvolta cancer de san creste cu 6% pentru fiecare 10 grame de alcool consumat, potrivit sursei.

Abuzul de alcool poate cauza multe probleme de sănătate la femei:

„Alcoolul contribuie la apariția bolilor hepatice precum ciroza și hepatita, deoarece alcoolul distruge structura celulelor hepatice și reduce capacitatea acestui organ de a se metaboliza”potrivit medicului.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel