Sari la conținut

Val de aer polar peste România. Alertă de ploi și ninsori! Prognoza ANM, modificată de urgență

vremea din România
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Prognoza meteo

METEO. Un val de aer polar se abate asupra României încă de vineri, 11 octombrie. ANM a schimbat prognoza și avertizează asupra unei serii de fenomene extreme în câteva zone ale țării.

Se răcește vremea începând de vineri, 11 octombrie. ANM a schimbat prognoza meteo și se anunță că un val de aer polar va tranzita țara la finalul săptămânii.

Potrivit prognozei meteo ANM modificată, ne așteaptă temperaturi cu mult mai scăzute față de zilele precedente. Vor fi ploi, iar vântul va bate destul de puternic în nordul Moldovei, Banat, Crișana, dar și în Maramureș și Transilvania.

De asemenea, există și o avertizare de inundații în unele zone. În zona montană, îndeosebi în nordul Carpaților Orientali, se așteaptă ninsori la altitudini mari, atenționează ANM.

În privința temperaturilor, în majoritatea zonelor țării va fi vară în timp ce în alte părți ale țării se resimte ca la începutul iernii. La nivel național, temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 18 grade.

Pe timpul nopții, însă, înregistrăm temperaturi ireale. În zona litoralului, termometrele nu vor coborî sub 16 grade în timp ce în alte regiuni se vor înregistra chiar și 4 grade.

Val de aer polar peste România. Alertă de ploi și ninsori! Prognoza ANM, modificată de urgență

„În vestul, centrul şi nordul ţãrii, valorile termice vor fi în scãdere faţã de intervalul precedent şi vor tinde spre cele specifice datei; mai ales ziua, cerul va avea înnorãri, se vor semnala averse şi posibil descãrcãri electrice şi unele intensificãri ale vântului în Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei, pe arii restrânse în Banat şi Crişana, iar izolat cantitãţile de apã vor fi de 10…20 l/mp.

În nordul Carpaţilor Orientali, spre sfârşitul intervalului, la altitudini mari, vor fi posibile ninsori slabe. În restul teritoriului vremea se va menţine mult mai caldã decât în mod obişnuit la aceastã datã; perioade cu înnorãri accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului vor fi pe arii restrânse dupã-amiaza şi în extindere seara şi noaptea, iar cantitãţile de apã vor fi pe alocuri de 10…30 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 şi 28 de grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade, mai ridicate pe litoral, spre 16 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri, se va semnala ceaţă”, arată prognoza meteo ANM modificată.

În București se anunță vreme deosebit de caldă pentru vineri, 11 octombrie, însă cu fenomene extreme. Meteorologii ANM prognozează averse și furtuni, dar și vânt puternic în a doua jumătate a zilei.

În privința temperaturilor, termometrele vor marca în jur de 28 de grade. În schimb, minimele din timpul nopții scad la 12-14 grade în Capitală, scrie News18.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel