Sari la conținut

Locul PERFECT de păstrare a murăturilor. Mulți nu știu și îl folosesc în alt scop

murături
sursa foto: retete si vedete
metoda de pastrat muraturi

Locul PERFECT de păstrare a murăturilor. În această perioadă, gospodinele pun la borcan legume la murat, dar locul de depozitare este extrem de important pentru păstrarea lor. Mulți nu știu de acest loc și îl folosesc în alt scop. 

Nu doar pivnițele sau cămările sunt locurile perfecte de depozitare. Există un loc în bucătărie potrivit pentru depozitarea borcanelor cu murături.

Murăturile se pot ține și în bucătărie

muraturi
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Pentru depozitare, dacă nu dispuneți de o pivniță, de o cămară sau de un spațiu pe un balcon închis aveți posibilitatea de păstrare și sub chiuvetă. De obicei, multe persoane pun aici coșul de gunoi, însă este benefic și pentru borcanele cu legume la murat.

Beneficiile murăturilor

Antioxidanții pe care le conțin murăturile luptă contra radicalilor liberi, aceștia fiind substanțe chimice formate în mod natural în corp, care distrug celulele și pot provoca boli destul de grave precum cancerul, diabetul sau afecțiunile de inimă.

„Spre deosebire de legumele gătite, murăturile își păstrează intactă cantitatea și calitatea de antioxidanți – vitamina C, betacaroten, licopen etc. Bacteriile probiotice din murături și din zeama acestora favorizează digestia prin hrănirea microbiomului, atât de important pentru imunitatea noastră și starea de sănătate a creierului și a întregului organism.

Mai ales în perioada în care urmăm un tratament cu antibiotic, flora de probiotice este distrusă așa că e indicat consumul de murături. Este vorba despre legumele murate după metoda clasică, în saramură, nu despre cele murate în oțet”, explică pe doc.ro medicul Laura Ene.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel