Sari la conținut

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Prognoza meteo completă

vremea din România
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Prognoza meteo

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, care anunță o vreme neobișnuit de caldă pentru prima parte a lunii octombrie.

Deși temperaturile vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă, acestea vor scădea treptat, ajungând la valori mai apropiate de specificul toamnei, însoțite de precipitații în ultimele două săptămâni ale intervalului analizat.

Cum va fi vemea în săptămâna 7 – 14 octombrie 2024

În prima săptămână din prognoză, valorile termice vor fi mai ridicate decât normalul perioadei pe întreg teritoriul României. Se așteaptă o vreme caldă, atipică pentru luna octombrie, care va aduce temperaturi neobișnuit de ridicate pentru acest sezon.

În ceea ce privește regimul pluviometric, sudul țării va avea un deficit semnificativ de precipitații, în timp ce în restul regiunilor, ploile vor fi în limite normale pentru acest interval.

Cum va fi vemea în săptămâna 14 – 21 octombrie 2024

Începând cu a doua săptămână din octombrie, temperaturile vor reveni la valori mai normale pentru acest sezon, la nivelul întregii țări. Deși vremea se va mai răci, aceasta va rămâne plăcută pentru această perioadă.

Ploile vor fi deficitare în sud-vestul țării, însă restul regiunilor vor beneficia de cantități de precipitații apropiate de media obișnuită pentru mijlocul lunii octombrie.

Cum va fi vemea în săptămâna 21 – 28 octombrie 2024

Temperaturile vor continua să se mențină în jurul valorilor obișnuite pentru această perioadă, fără fluctuații semnificative în toată țara. Vremea va fi stabilă, cu temperaturi medii specifice toamnei târzii.

Precipitațiile vor fi în general normale, ceea ce înseamnă că ne putem aștepta la ploi moderate, caracteristice finalului de octombrie, în majoritatea regiunilor.

Cum va fi vemea în săptămâna 28 octombrie – 4 noiembrie 2024

În ultima săptămână din prognoză, temperaturile vor rămâne în limite normale pentru acest interval, semnalând o tranziție către o toamnă autentică, cu dimineți reci și zile moderate. În privința precipitațiilor, acestea vor fi, în general, conforme cu media specifică începutului de noiembrie, fiind răspândite în mod echilibrat pe întreg teritoriul României.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel