Sari la conținut

Totul despre ”ANTIBIOTICUL Atomic”. Anihilează orice tip de bacterie

Antibiotice
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Antibiotice

Totul despre ”ANTIBIOTICUL Atomic”. Anihilează orice tip de bacterie, potrivit oamenilor de știință din China și Cehia. 

Oamenii de știință din China și Cehia au creat un antibiotic revoluționar care poate anihila orice tip de bacterie, informează Spotmedia.ro.

Antibiotic esențial pentru sănătatea numană

Numit de experți „antibioticul atomic”, acest nou antibiotic conține, printre altele, mangan – un oligo-element esențial pentru sănătatea umană – și grafen modificat genetic, destinat să atace membrana exterioară a celulelor bacteriene.

Acesta pare să-și mențină eficacitatea, spre deosebire de medicamentele convenționale, care își pierd adesea puterea. Potrivit seursei, medicamentul urmează să fie testat pentru tratarea rănilor și utilizat sub formă de unguent.

Noul antibiotic acționează la nivel molecular

Stafilococ
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Noul medicament acționează la nivel molecular, un aspect crucial în tratarea complicațiilor post-operatorii.

Până în prezent, antibioticul testat pe șoareci a reușit să vindece rozătoarele infectate cu stafilococul auriu, o bacterie patogenă din genul Staphylococcus, care poate produce infecții supurative sau septicemii la om și animale.

Stafilococul auriu secretă un număr mare de toxine:

  • 5 enzime citolitice, care sunt capabile să lezeze membranele celulare și deci să distrugă celulele; acestea sunt alpha, beta, gama hemolizinele și leucocidina; după cum le spune și numele, hemolizinele au ca principal rol hemoliza – distrugerea eritrocitelor, dar ele pot distruge și alte tipuri de celule având un rol important în producerea leziunilor tisulare; leucocidinele atacă și distrug leucocitele;
  • exfoliantina, ce determină leziuni la nivelul epidermului cu exfoliere consecutivă; este responsabilă de apariția dermatitei exfoliative în cadrul sindromului stafilococic al pielii opărite (frecventă la copiii mici);
  • toxina-1 a socului toxic, responsabilă de sindromul toxic caracterizat prin: febră, hipotensiune, erupție urmată de descuamare și afectarea mai multor organe interne.
  • enterotoxină (sunt 5, notate de la A la E), responsabile de toxiinfecțiile alimentare cu stafilococ, ele fiind rezistente la aciditatea gastrică și rezistă 30 de minute la temperatura de 100 °C, ceea ce semnifică faptul că alimentele contaminate cu enterotoxină stafilococica nu devin inofensive prin fierbere; aceste enterotoxine se pare [necesită citare] că au acțiune și asupra sistemului nervos central, ceea ce explica vărsăturile severe ce apar uneori în toxiinfecțiile alimentare.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel