Sari la conținut

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, dotat cu un aparat de ultimă generaţie. recuperarea mai rapidă pentru acești pacienți

pacient
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Spitalul Universitar de Urgenţă, dotat cu un nou aparat

Din cuprinsul articolului

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, dotat cu un aparat de ultimă generaţie. Recuperarea este mai rapidă, anunță managerului unităţii medicale, Cătălin Cîrstoiu.

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a fost dotat cu un artroscop de ultimă generaţie, oferit de o firmă privată. Aparatul permite evaluarea şi tratarea leziunilor din interiorul articulaţiilor printr-o tehnică revoluţionară, minim invazivă.

În comparaţie cu intervenţiile clasice, în cazul artroscopiei, durata de spitalizare este mai mică, iar recuperarea mai rapidă, a explicat managerului unităţii medicale, Cătălin Cîrstoiu.

Arsenal terapeutic modern

artrita
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Este o tehnică care face parte din arsenalul terapeutic modern, nu mai este un lux, de sine stătător, și care face ca pacienții să aibă parte de chirurgie mininvazivă.

Este un aparat modern care poate să facă artroscopie pentru mai multe articulații, pentru că mulți dintre noi cred că artroscopia e destinată exclusiv genunchiului, poate și umărului, nu, poate fi și artroscopia șoldului, a pumnului, a gleznei.

În mod normal, artroscopiile se fac într-o spitalizare de scurtă durată, durează maxim 24 de ore, adică pacientul vine astăzi, se operează, a doua zi pleacă acasă. Recuperarea după intervențiile artroscopice este mult mai rapidă”, a declarat Cătălin Cîrstoiu.

Cătălin Cîrstoiu a precizat că investiţia se ridică la 100 de mii de euro, iar în prezent, în toate cele 5 săli de operaţii ale secţiei de ortopedie există câte un artrostop, a transmis reporterul RRA Adriana Turea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel