Sari la conținut

Măsură controversată. Țara care ia în calcul măsura de castrare chimică a violatorilor și pedofililor

castrare chimica
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Țara care ia in calcul castrarea chimica a violatorilor si pedofililor

Măsură extrem de controversată în Italia, țara în care Guvernul Giorgiei Meloni analizează posibilitatea de recurgere la castrarea chimică a celor vinovaţi de violenţe sexuale.

Potrivit cotidianului italian La Repubblica, o asemenea măsură a revenit în actualitate, deși se află pe masa guvernanților de 22 de ani.

Țara care ia în calcul legalizarea castrării chimice pentru violatori și pedofili

În cadrul proeictului legii securităţii, Partidul Liga de extrema dreaptă a cerut „să se înfiinţeze în cel mai scurt timp o Comisie sau (să se inițieze) o dezbatere” pe acest subiect. Guvernul Meloni a acceptat această sugestie la 18 septembrie.

Deputaţii italieni vor ca acest eventual recurs „să aibă ca scop o reducere a riscul recidivei şi să fie reversibil”.

Opoziția din Italia nu a fost, însă, de acord cu această propunere, considerând-o „anticonstituţională”, notează News.ro.

Castrarea chimică constă în administrarea de medicamente bazate pe compuși chimici sau de hormoni sintetici cu scopul de a îndepărta interesul sexual și pentru a face imposibil actul sexual.

castrare chimica
Sursa foto: Colaj: m.yk-news.kz

Țările care aplică această măsură

 

Măsura este permisă în Franța, Rusia și Polonia, dar și în unele state americane pentru anumite infracțiuni. În Franţa, o asemenea măsură există în cazul unei infracţiuni sexuale, scrie Le Figaro.

Pe site-ul administraţiei franceze scrie că ”castrarea chimică, numită şi „tratament inhibitor al libidoului” este un tratament medical destinat autoritlor infracţiunilor sexuale.

Ea vizează o reducere a libidoului unei persoane fără mutilarea corpului uman. Ea nu este ireversibilă, efectele ei încetează atunci când condamnatul îşi oprește tratamentul”.

Însă nu este vorba despre o măsură judiciară, ci despre un tratament medical.

„O jurisdicţie penală poate dispune un tratament împotriva unui delincvent sexual. În acest caz, medicul poate prescie un tratament care să inhibe libidoul. Acest tratament nu poate fi decis niciodată de către jurisdicţii penale”, se arată în text.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel