Sari la conținut

Un cunoscut chirurg cu salariu de peste 20.000 lei, acuzat că lua șpagă în special de la săraci. „Primesc, şi eu, ca toţi oamenii. Este ceva normal”

mita
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Chirurg condamnat pentru mita

Un cunoscut chirurg din Bacău a fost condamnat recent de Tribunalul Bacău la 2 ani de închisoare cu suspendare. Acesta lua, în special, mită de la pensionari și asistați sociali.

Mouhannad Toron, șeful secției de Chirurgie al Spitalului din Buhuși și fostul director al acestuia a fost condamnat pentru 13 fapte de luare de mită. Împreună cu acesta, a fost condamnată și asistenta medicală parteneră, Ana Cornelia Floareș.

Cei doi au optat pentru procedura simplificată datorită faptului că și-au recunoscut faptele. Procedura simplificată presupune bonificația de reducere a pedepsei cu o treime.
Chirurg condamnat pentru luare de mită

Un cunoscut chirurg cu salariu de 4.000 de euro, condamnat pentru mită

Mouhannad Toron, un chirurg din Bacău, și Ana Cornelia Floareș, asistenta sa, au fost condamnați la închisoare pentru mai multe fapte de luare de mită.
Cercetarea procurorilor a fost deschisă încă din 23 iunie 2020, de când directorul spitalului din Buhuși, Constantin Poiană, a făcut o sesizare la Serviciul Județean Anticorupție Bacău.

Poliţiştii de la Anticorupţie din Bacău au pus sub ascultare telefonul medicului Toron şi au montat tehnică de supraveghere în cabinetul şi în biroul acestuia din spital, încă din anul 2020 în urma unei sesizări pe care a făcut-o directorul Spitalului Buhuși.

Potrivit imaginilor video, într-o singură lună, medicul a primit de 22 de ori bani sau bunuri de la pacienţi.

„La momentul 00:26:46 al înregistrării, în cabinet intră o persoană de sex feminin, identificată ulterior ca fiind numita …, soţia numitului …. Aceasta ține cu mâna stângă o sacoșă de culoare roșie.

Totodată, femeia menționează că este soția lui …, care este internat având probleme „cu degetul, cu piciorul”. După ce intră în cabinet, medicul discută cu femeia legat de starea de sănătate a soțului ei, spunând că o să încerce să-i curețe infecția pe care o are la deget, iar dacă nu reușește va fi nevoit să i-l amputeze.

La momentul 00:27:48, femeia îl întreabă pe medic cum să facă pentru a lua legătura cu el, iar acesta îi spune să-l urmeze, după care cei doi merg în camera alăturată, ieșind din cadru. Nu se poate auzi discuția dintre cei doi, însă medicul spune „Mulțumesc!”.

Imediat după aceasta, … revine în cabinet, ținând în mână sacoșa de culoare roșie cu care a venit femeia. După aceasta, medicul îi spune femeii să revină duminică și să-l caute pe el, după care, la momentul 00:28:42, femeia părăsește cabinetul, putându-se observa că pleacă fără sacoșa de culoare roșie cu care a venit”, potrivit G4Media.

Mouhannad Toron
Sursa foto: bacau.net

Mouhannad Toron, medic din Bacău, de origine siriană: „Primesc, şi eu, ca toţi oamenii. Este ceva normal”

Toron este un medic de origine siriană, absolvent al Facultății de Medicină din Iași în anii 80, care i-a permis să fie repartizat în spitalul Buhuși. El este cetățean român din 2000 și fost director al Spitalului din Buhuși între 2012 și 2018.

Pe Mouhannad Toron, presa locală şi cea centrală l-au numit „Raed Arafat de Buhuşi”. La finalul unui interviu de acum 10 ani, reporterul l-a întrebat direct pe Toron: „Primiţi cadouri, domnule doctor?”, apoi a notat: „zâmbim amândoi…”. Iar medicul i-a răspuns: „Primesc, şi eu, ca toţi oamenii. Este ceva normal”.

Şapte ani mai târziu, poliţiştii de la Anticorupţie din Bacău au pus sub ascultare telefonul medicului Toron şi au montat tehnică de supraveghere în cabinetul şi în biroul acestuia din spital.

Potrivit declarației de avere, medicul de origine siriană are trei terenuri în județul Bacău, o casă de 125mp în județul Bacău și un apartament de 82mp în București.

Ca medic chirurg al Spitalului Prof. Dr. Eduard Apetrei din Buhuși, el a realizat în anul 2023 un venit de 253.939 RON, deci peste 21.000 de lei pe lună.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel